Szórakozás

Hamis csekkek, nem létező államkötvények a Diverting Kft.-nél

Kocsis Zoltán, 45 éves kimlei lakos ellen indult nyomozás a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés és csalás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a férfi ellen, aki a Diverting Kft. ügyvezetőjeként a múlt évtől kezdődően ingatlanok megvásárlására tett ajánlatot és a későbbi sértettekkel adásvételi szerződést kötött.
Kocsis Zoltán, akit üzletfelei Zolikaként ismertek, a vételár kifizetésével kapcsolatban azt ígérte, hogy cége, a Diverting Kft. tíz millió euro értékű csekket kap egy külföldi befektetői csoporttól.
Miután a csekk beváltásakor kiderült hogy az hamis, azzal hitegette ügyfeleit, hogy az üzletet brazil államkötvények eladásából származó pénzből kívánja finanszírozni.
A gyanúsított, és szerb állampolgárságú társai az ingatlanok vásárlásával és a járulékos költségek kifizetésével kapcsolatban több részletben, különböző összegű készpénzt kértek, ezzel a sértetteknek 120 ezer euro kárt okoztak.
Az ingatlanok adásvételére nem került sor, mivel Kocsis Zolika és cége semmilyen pénzeszközzel nem rendelkezett.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akiket Kocsis Zoltán és társai megkárosítottak vagy az üggyel kapcsolatban információval rendelkeznek.

Levélben 9002 Győr, Pf. 302. postacímen, a 96/520-016 telefonszámon
hivatali időben vagy a 107, 112 ügyeleti számon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik