Forma-1

Óriási bajban van egy legendás Forma-1-es nagydíj

Duda Bairros / AGIF / AGIF via AFP
Duda Bairros / AGIF / AGIF via AFP

Decemberben még örömmel jelentette be a Forma-1-es vezetés, hogy 2025-ig biztosan lesz verseny Interlagosban, ezt most egy tollvonással megszüntetheti a Sao Paoló-i bíróság, amely felfüggesztette az önkormányzat és a promóter közötti megállapodást.

Kapcsolódó
Bahreinben kezdődik a 2021-es Forma-1-es szezon
Kiadtak egy új versenynaptárt a szervezők.

Egy helyi képviselő, Rubinho Nunes beadványt nyújtott be, amelyben megtámadta a Brasil Motorsport nevű vállalat szerződését.

„A Forma-1 fontos Sao Paulo és Brazília számára. Magam is nagy rajongó vagyok. De ez nem jelenti azt, hogy a polgármester pályázati eljárás nélkül titkos szerződések aláírására jogosult egy olyan céggel, amelynek nincs tapasztalata ezen a területen, és alig néhány napja alapították” – írta a Twitteren.

A képviselő azt nehezményezte, hogy a Brasil Motorsport pályáztatás nélkül nyerte el a jogot, és egyáltalán nem biztos, hogy van fedezete a szerződés teljesítésére.

Sao Paulo önkormányzatának öt napja van arra, hogy nyilvánosságra hozza a vonatkozó dokumentumokat a bíróság előtt.

A tervek szerint a Forma-1 november 14-én térne vissza Brazíliába, miután a 2020-as versenyt a koronavírus miatt le kellett mondani. A Brazil Nagydíj 1972 óta íródó történetében eddig 48 futamot rendeztek, ebből 38-nak Interlagos adott otthont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik