Forma-1

Hamilton kicsúszott, majd szupergyors kört futott

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíj szombati időmérőjét, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat az élről.

A brit pilóta fokozatosan javított a teljesítményén, az időmérő első szakaszában még a második helyen állt csapattársa, Valtteri Bottas mögött, majd a második szakaszban a finn 1:25.015-re javított a legjobb részidőt.

Hamilton is gyors körön volt, amikor kicsúszott, és autójával annyi kavicsot hordott fel a pályára, hogy félbe kellett szakítani a versenyt, amíg megtisztították az aszfaltot.

A címvédő a harmadik szakasz 12 percére hagyta a csattanót, 1:24.303-as körrekordjával megszerezte pályafutása 91. rajtelsőségét – Silverstone-ban pedig már hetedszer nyerte meg az időmérőt.

Mellőle csapattársa, Bottas startolhat, míg a harmadik rajtkockát Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája foglalja majd el. A negyedik pozícióból a monacói Charles Leclerc kezdheti meg a futamot a Ferrarival, négyszeres vb-győztes márkatársa, a német Sebastian Vettel viszont csak tizedik lett.

Az 52 körös Brit Nagydíj vasárnap 15.10-kor kezdődik, amelyen Danyiil Kvjat, az AlphaTauri orosz pilótája váltócsere miatt öt rajthellyel hátrébbről indulhat csak.

Kiemelt fotó: Ben STANSALL / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik