Sport

Cicaharccá vált a német atléták vitája, miután a gyorsabb futó helyett egy influenszer indulhatott

MICHAEL KAPPELER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Alicia Schmidt indulása kisebb botrányt kavart
MICHAEL KAPPELER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Alicia Schmidt indulása kisebb botrányt kavart
Miközben a világsajtó múlt szombaton a hollandokat ünnepelte, hiszen a 4x400-as vegyes váltóban Femke Bol óriási hajrával, a negyedik helyről hozta be az első helyre a csapatot, megelőzve az előfutamban világcsúcsot elért amerikaiakat, a döntőről lemaradó németeknél nagy botrány robbant ki.

A váltóbeli indulásra 16 csapat kapott lehetőséget, és a tavaly világbajnoki 7. németek alaposan leszerepeltek, ugyanis mindössze a 15. helyen zártak, egyedül a Dominikai Köztársaság négyesét tudták megelőzni.

A váltó Jean Paul Bredau, Alica Schmidt, Manuel Sanders, Eileen Demes összeállításban szerepelt, ami kiverte a biztosítékot Luna Bulmahnnál.

A wolsfburgi atléta nehezményezte, hogy miközben papíron ő a második leggyorsabb női négyszázas futó, mégis kihagyták, és helyére azt az Alica Schmidtet rakták, akit a világ legszexibb sportolójának, illetve a 2021-es tokiói játékokon Miss Olimpiának választottak, ám modellként és influenszerként sokkal nagyobb karriert futott be eddig, mint az atlétikapályán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alica Ѕchmidt | Track & Field (@alicasmd) által megosztott bejegyzés

A berlini azonban rosszabb szezonbeli teljesítményt nyújtott, mint Bulmahn idén. Az Instagramon ezt írta:

Igen, papíron én vagyok a második leggyorsabb 400 méteres sportoló. Nem, nem jelöltek a vegyes váltóra

– bosszankodott az Instagramon Bulmahn. Hasonlóképpen vélekedett barátja, Jean Paul Bredau, aki kifejtette, hogy néhány olyan döntés született, amelyeket nem mindenki hagyott jóvá.

„A Német Atlétikai Szövetség nagyon világosan leszögezte: a leggyorsabb négynek kell futnia. Más döntés született” – írta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

L U N A 🌙 (@lunaa.thiel) által megosztott bejegyzés

Ugyan később mindketten eltávolították bejegyzéseiket a Német Atlétikai Szövetség drasztikus lépésre szánta el magát, és úgy döntött, Bulmahn kikerült a váltóból a további párizsi versenyeken is, azaz a női 4×400-as váltóban sem versenyezhet.

A váltó csapatsport. A sportolók és az edzők alkotják ezt a csapatot. A siker a jó csapatmunkán és mindenki kölcsönös bizalmán múlik

mondta Jörg Bügner sportigazgató. Hozzátette, Jean Paul Bredau elnézést kért, így az ő 400-as versenyzésének nincsen akadálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik