Sport koronavírus

Federer és az egész teniszvilág le van sújtva, miután törölték a wimbledoni tornát

Hivatalossá vált, hogy 2020-ban a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt nem rendezik meg a wimbledoni teniszversenyt. Felmerült, hogy esetleg halasztani kellene, de a nyár végén vagy ősz elején már a napsütéses órák száma is kevesebb lesz és nagy a kockázata a sok esőnek, így a törlés mellett döntöttek. 1877 óta csak a két világháború idején nem rendezték meg a tornát.

A nyolcszoros wimbledoni győztes Roger Federer az elsők között reagált a Twitteren a törlésre. Egy szóval (és egy GIF-fel) foglalta össze az érzéseit, azt írta, letört a hír hallatán.

Serena Williams hétszer nyerte meg a női egyest, az amerikai klasszis is tömören értékelt: őt felkavarta a bejelentés.

2019-ben Simona Halep nyert a női mezőnyben, amelyre úgy emlékszik, mint élete egyik legszebb napjára. Őt is elszomorította a hír, ugyanakkor most egy sportnál is nagyobb dologgal néz szembe a világ, Wimbledon és a tenisz is vissza fog térni.

A hétszer is főtáblás Babos Tímea még a bejelentés előtt egy nappal, kedden nyilatkozott az M1-nek, ő akkor azt mondta, úgy tudja, majd a teljes füves pályás szezont törlik, nem csak Wimbledont. Mindez azt jelenti a játékosoknak, hogy újabb hónao esik ki a versenyzésből, de így van idő másra.

Megtaláltam azt, amire máskor kevesebb időm van, például a főzést, sokat vagyok a családdal, fejlesztem magam, online tanfolyamokat nézegetek, a francia tudásomat javítom. Át fogjuk vészelni ezt is.

A 2019-ben elődöntőig menetelő Elina Szvitolina fátyolos tekintettel és egy Céline Dion-dallal reagált:

2021-ben június 28. között és július 11. között rendezik meg majd meg az angol nyílt teniszbajnokságot.

Kiemelt kép: Adrian DENNIS / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik