Kultúra

Mindenkit óva intenek attól, hogy utánozzák a Madarak a dobozban főhősét

December 21-én került fel a Netflixre Susanne Bier Madarak a dobozban című filmje. A Josh Malerman azonos című regényéből készített alkotásban egy rejtélyes erő jelenik meg a Földön, mely rengeteg ember halálát okozza, ha azok rápillantanak. A Sandra Bullock által alakított főszereplő éppen szerelmes lett és új életet kezd, de az idill nem sokáig tart, két gyermekével menekülni kényszerül. Azonban a biztonságot jelentő menedékig bekötött szemmel kell megtennie az utat.

A film kapcsán most veszélyes kihívás kezdett el terjedni, melynek lényege, hogy a kihívott félnek ugyanúgy, bekötött szemmel kell különböző feladatokat végrehajtania, mint Bullock karakterének, írja a Hollywood Reporter. Ez odáig fajult, hogy a Netflix most közleményben is arra kéri a rajongókat, ne utánozzák le a feladatokat.

„Nem hiszem el, hogy ezt kell mondanom, de: kérlek, ne veszélyeztessétek magatokat a Birdbox-kihívással. Nem tudjuk, hogyan kezdődött ez az egész és bár értékeljük ezt a szeretetet, de a Fiúnak és Lánynak csak egy kívánsága van 2019-re, hogy ne végezzétek a kórházban néhány mém miatt” – írta posztjában a Netflix.

Az Instagramon a #birdboxchallenge hashtagre rákeresve különböző fotókat és videókat lehet találni, melyek mindegyikán bekötött szemmel végeznek el különböző feladatokat az emberek. Ezek egy része ártalmatlan, de volt olyan is, aki mozgólépcsőre próbált így fellépni, sőt előfordult, hogy valaki a motorjára ült fel így.

https://www.instagram.com/p/BrwT5DFgtoJ/

https://www.instagram.com/p/BryUVEnl5qi/

Kiemelt kép: Youtube / Netflix

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik