Kultúra

Biztossá vált, hogy a 8. lesz a Trónok harca legrövidebb évada

A sikersorozat producerei egy interjúban erősítették meg, hogy igaz a világhálón már hónapok óta terjedő pletyka.

Azt követően, hogy a rajongók nagy örömére múlt csütörtökön az HBO leleplezte a Trónok harca idén érkező hetedik évadának premierdátumát, illetve a folytatás első előzetesét, most egy meglehetősen rossz hírrel sikerült lehűteniük a Game of Thrones-fanokat. Arról van szó, hogy a sikerszéria showrunnerei: David Benioff és D.B. Weiss az Entertainment Weekly-nek adott friss interjújukban megerősítették, hogy

nem volt kacsa az interneten már tavaly április óta keringő híresztelés, miszerint a megszokott tízről hétrészesre redukált hetedik szezont követően a nyolcadik még annál is rövidebb: csupán hatrészes lesz.

Valóban csak hat része lesz az utolsó évadnak. A kezdetektől fogva egy 70 órás filmet terveztünk, amely így végül egy 73 órás film lesz, természetesen 73 részre darabolva. Mindazonáltal viszonylag ugyanúgy valósítottuk meg az elejét, a közepét és ugyanúgy fogjuk a végét is, ahogyan az eredetileg is elképzeltük.

– mondta a páros közül Benioff, aki azt is megerősítette, hogy amennyiben az HBO fejesei a jövőben bármilyen formában folytatni akarják majd a Trónok harcát, úgy ő és Weiss ugyan kíváncsian várják majd az újabb bőrlehúzást, de alkotóként már nem vesznek részt benne.

Az utolsó előtti hetedik évaddal folytatódó Trónok harca  július 16-án fog visszatérni az HBO műsorára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik