Nagyvilág

Újabb lövöldözés történt Amerikában, legalább tízen meghaltak

Alig tizenkét órával a texasi mészárlás után az ohiói Daytonban is lövöldözés történt, az első információk szerint tizenhatan sérültek meg– írja az NBC.

Helyi idő szerint vasárnap hajnalban adták le a lövéseket, és több mint tíz ember meghalt. A rendőrség nem sokkal hajnali három óra után tette ki, hogy zajlik a helyszínelés, mindenki kerülje el a környéket.

A lövöldözés Dayton oregoni negyedében zajlott, ahol sok az étterem, bár és üzlet. Egyelőre még nem sokat tudni a sérültek állapotáról és számáról, de egy helyi lap forrásai szerint legalább tízen vesztették életüket.

Az elkövetőről szintén nem sokat tudni, de meg nem erősített források szerint a férfi azután nyithatott tüzet, hogy nem engedtek be az egyik kocsmába.

„Be akart menni a bárba, de nem jutott be az ajtón. Valaki elvette tőle a fegyvert, de őt meglőtte, és meghalt. Legalább nyolc ember fekszik holtan az asztalnál, sokakat kórházba szállítottak” – idézett a Whio egy Facebook-bejegyzést.

Az MTI frissítésében már az is szerepel, hogy a rendőrség lelőtte a fegyveres férfit. A támadóval együtt eddig összesen tíz halottról tudunk, és mintegy tizenhat sérültről. A hatóságok pedig jelenleg is próbálják kideríteni, hogy mi volt a lövöldöző indítéka.

Kiemelt kép: Twitter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik