Nagyvilág

Savban oldhatták fel a meggyilkolt újságíró holttestét

Recep Tayyip Erdogan török elnök azt nyilatkozta, hogy elküldte a Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolásáról készült hangfelvételeket többek között az Egyesült Államoknak, Szaúd-Arábiának és Nagy-Britanniának is, írja a BBC.

Egy kormányközeli török lap információi szerint az újságíró holttestét feltételezhetően savban oldották fel, a maradványokat pedig vélhetően a konzul házának csatornalefolyójába dobták.

A csatornából vett mintavétel során talált savmaradványok alapján a nyomozók arra következtettek, hogy a maró anyag által részben feloldódott holttestet a gyilkosok ide dobták.

Ahogy korábban megírtuk, Dzsamál Hasogdzsi, aki rendszeresen szerepelt az arab hírtelevíziókban és szabadúszóként a Washington Postnak is dolgozott, október 2-án tűnt el, miután felkereste hazája főkonzulátusát Isztambulban, hogy iratokat intézzen közelgő esküvőjéhez.

A szaúdi hatóságok eleinte azt állították, hogy a Rijáddal szemben kritikus, egy éve az Egyesült Államokban élő újságíró elhagyta az épületet, és utána tűnt el. Mintegy két héttel később viszont azzal álltak elő, hogy Hasogdzsi dulakodás közben halt meg a konzulátuson.

A török hatóságok szerint azonban előre kitervelt módon meggyilkolták.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik