Közélet

Megfenyegették Gödöllő polgármesterét, de Gémesi György nem enged

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Azt követelik a zsarolók, hogy mondjon le, legyen időközi választás, különben jönnek a kompromittáló anyagok.

Fenyegető üzenetet kapott Gémesi György gödöllői polgármester e-mailben – írta a Telex a városvezető Facebook-oldalára hivatkozva kedden. Az Anonymus néven aláírt levél Gémesi szerint arra utal, hogy ugyanaz az írója, aki a budapesti Városháza-botrányt is kirobbantotta. A levélíró így fogalmaz:

Az Ön titkai is a birtokomban vannak. Ha 2022. január 31-ig benyújtja lemondását, és lehetővé teszi, hogy az országgyűlési választásokkal párhuzamosan időközi önkormányzati választások legyenek, ahol ön kiáll a kormánypártok közös jelöltje mellett, akkor emelt fővel távozhat. Ezzel felesleges kiadásoktól kímélheti meg a költségvetést és egy kellemetlen botránytól a várost. Időközi választások mindenféleképpen lesznek, csak önön múlik, mikor és mi módon.

A fenyegetés azzal folytatódik, hogy lerántják a leplet „egy feminista terroristával való kapcsolatáról”.

Gémesi felháborodva kérte ki magának mindezt:

Nem elég, hogy lehallgattak, feltörték a lakásomat, mocskolódó , hazug filmeket készítettek rólam és terjesztik a Fidesz médiában, most megfenyegettek. Meddig süllyednek? Felhívom a figyelmüket, hogy az önkormányzati választás régen véget ért, nem leszek országgyűlési képviselő jelölt. Ha gondjuk van velem, vállalják az arcukat és mondják el. Ez a tisztességtelen, sunyi, aljas módszer több mint mocsok.

Tavaly júliusban jött a hír a Pegasus-, azaz megfigyelési botrány zenitjén, hogy Gémesit is megfigyelhették az izraeli kémszoftverrel. 2018 végén vált célponttá, éppen akkor, amikor ismeretlenek betörtek hozzá és a gyerekeihez, és felforgatták az otthonaikat. Gémesi szerint szinte nem is vittek el semmit, még értékeket sem, gyanús is lett neki, hogy meg akarták félemlíteni és kompromittáló anyagokat gyűjtsenek róla.

Kapcsolódó
Gémesi Györgyöt, Gödöllő ellenzéki polgármesterét is megcélozták a kémfegyverrel
Adatgyűjtésről, megfélemlítésről beszél a városvezető.

Frissítünk!

Az RTL.hu szerint egy Egres Bélaként, illetve Tyíremeter Jánosként ismert troll állhat a fenyegetés mögött, legalábbis erre utal az általa írt petíciók és levelek sokaságában előforduló „Éljenjeni” kifejezés. A lap szerint több magyar szerkesztőségnek küldött már ezt a szót is tartalmazó, hamis sztorikkal operáló leveleket. Gyanús, hogy Gödöllőn él és minden áron le akarja váltani Gémesit. Az RTL megkereste a polgármestert is, aki elmondta, megvizsgálják az új információkat, de ettől függetlenül megteszik a feljelentést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik