Közélet
Budapest, 2017. április 20.
Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelõs államtitkára felszólal az elektronikus hírközlésrõl szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. április 20-án.
MTI Fotó: Soós Lajos

Jó helyen ül a bagatellező államtitkár személyi titkára

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2018. 02. 14. 20:42

Bagatell ügy, de az OLAF szerint mégis összeférhetetlenség volt itt. És akkor még Szűcs Gabrielláról nem is beszéltünk.
Korábban a témában:

Még el sem ült az Elios-botrány, újabb OLAF-sztori látott napvilágot, épp a 24.hu-n, aminek a középpontjában Homolya Róbert mostani közlekedési államtitkár áll. A történet bonyolultnak látszik, de nem az annyira. Az Európai Csalás Elleni Hivatal szerint 3,3 milliárd forint támogatást vissza kéne fizetnie Magyarországnak két konkrét ügy miatt.

Csorna, 2017. december 15.
Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára beszédet mond az M85-ös gyorsforgalmi út csornai elkerülője második szakaszának avatásán 2017. december 15-én. A 4,6 kilométer hosszú, kétszer két sávos út 13,8 milliárd forint költségvetési forrásból valósult meg.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Itt az újabb OLAF-vizsgálat: Homolya Róbert bagatell ügye 3,3 milliárdba kerülhet nekünk
Lázár János embere miatt fizethetünk vissza egy rakás uniós pénzt.

A fő ok, hogy Homolya több közbeszerzésben is közvetetten részt vett tanácsadóként, 2010-től viszont ő volt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese. Ekkor még zajlottak a tanácsadói projektjei, ez bizony összeférhetetlen. Homolya később is sok EU-s pénzek elosztása körüli poszton mozgott, és az se jelent semmit a 444 szerint, hogy most a közlekedéspolitikában dolgozik.

Ugyanis a Közbeszerzési Hatóság elnöki kabinetvezetője 2016 januárja óta Homolya NFM-es személyi titkára, Szűcs Gabriella.

Homolya 2017-es közlekedéspolitikai államtitkárrá való kinevezése után Szűcs lett a Magyar Közút felügyelőbizottsági elnöke is. Mindez azért nem lenne mindegy, mert Homolyának és feleségének is van még közbeszerzésekben érdekelt cégük. A Közbeszerzési Hatóság szerint nincs összeférhetetlenség Szűcs munkakörei között, ahogy az NFM se lát problémát ebben.

Elő is vették a fideszeseknek kiosztott kötelező szöveget: az OLAF jelentése egy „brüsszeli kampányjelentés”, megállapításai több ponton tévesek. A fejlesztési minisztérium szerint ugyanis Homolya nem vett részt a támogatói döntések meghozatalában, érdekeltségei pedig még kinevezése előtt megszűntek. Az OLAF összeférhetetlenséggel kapcsolatos észrevételei a tárca szerint zavarosak.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Soós Lajos)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hódmezõvásárhely, 2017. május 26.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter érkezik a hódmezõvásárhelyi polgármesteri hivatalhoz 2017. május 26-án. Orbán Viktor a Modern városok program keretében látogatott el Hódmezõvásárhelyre, ahol Almási István (Fidesz-KDNP) polgármesterrel aláírja a kormány és Hódmezõvásárhely közötti együttmûködési megállapodást.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán a fejét veheti Lázárnak

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.