Közélet

Felfüggesztették az MSZP-s képviselőt, aki az M1-en buzdított nemmel szavazásra

Etikai vizsgálat indul Móricz Eszterrel szemben.

Etikai fegyelmi vizsgálatot indít pártja az ellen a szocialista önkormányzati képviselő ellen, aki a hétvégén nemmel szavazásra buzdított a kormány által kezdeményezett október 2-i referendumon – tudta meg az Index.

Móricz Eszter XV. kerületi képviselő, az MSZP volt országos elnökségi tagja az M1-en beszélt arról szombaton, hogy „hívő keresztény nőként” ellenzi a „migránsok” betelepítését, és azt szeretné, hogy „Magyarországon ne kelljen a saría érvényesítésétől félnie egy nőnek”. Kijelentette: nemmel fog szavazni a népszavazáson.

A portál értesülései szerint Móricz az MSZP elnöksége előtt azt mondta: nagyon sajnálja, ha félreérthetően fogalmazott, és október 2-án mégsem megy el szavazni. Az elnökség az etikai vizsgálat megindítása mellett döntött, amelynek lezárultáig felfüggesztik a politikus párttagságát.

Móricz Eszter hétfőn délután közleményt tett közzé az MSZP sajtóosztályán keresztül:

Sajnálom, hogy az elmúlt napokban tett nyilatkozataimban félreérthetően fogalmaztam. Sem akkor, sem a jövőben nem áll szándékomban ártani az MSZP-nek, annak a közösségnek, amelyhez tartozom.

Ezért most egyértelműen kijelentem, hogy 2016. október 2-án nem veszek részt a népszavazáson, nem segítem szavazatommal Orbán Viktor politikáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik