Tech

Hivatalosan is elindult a Google zeneboltja

Eltűnt a béta felirat, de egyelőre csak az Egyesült Államok zenerajongóit szolgálja ki.

Kapcsolódó cikkek

Az Apple és az Amazon után a Google is elindította végre a maga zeneszolgáltatását. A cég a szerdai bemutatón egyébként nem közölt semmi olyat, amit eddig ne tudtunk volna, vagy amire ne lehetett volna számítani: a Google Musicon keresztül lehet dalokat venni, a felhőben tárolni, megosztani az ismerőseinkkel, vagyis pont azt, amit az előbb említett két szolgáltatással is. De lássuk a részleteket.

A Google felhőjébe felmásolhatjuk a zenei könyvtárunkat (a nem épp legálisan beszerzett zenéket is), majd onnan streamelve bármely eszközünkön hallgathatjuk, ha az aktuálisan rendelkezik internet-eléréssel. Az újdonság az, hogy (bár egyelőre csak az Egyesült Államokban, de) közvetlenül a Google-tól is tudunk zenét vásárolni, akár egyenesen a telefonunkra is – várhatóan 0,99-1,29 dollárért.

Ez az utóbbi lehetőség egyébként az, ami leginkább sántít, mivel a Sony, az EMI és a Universal kiadók zenéje elérhető, de a Warnerrel nem sikerült megegyezni – a Warnerhez tartozik Ray Charlestól a Red Hot Chilli Peppersig egészen sok mindenki.

Természetesen a Google Music indításával együtt megújult az androidos Google Music alkalmazás, és nem meglepő módon a szolgáltatást integrálták a Google+ közösségi oldalba is.

A szolgáltatásnak valószínűleg leginkább a kisebb kiadók kevésbé ismert együttesei és előadói örülnek, mivel az Artist Hub (vagyis Művész Központ) egy újabb megjelenési lehetőséget biztosít számukra:

Aki pedig kíváncsi a bemutató részleteire, az az alábbi videón (nagyjából 30:30-tól) nézheti vissza:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik