Pénzügy

Szakszervezetek kontra Lázár

K.M.
K.M.

2011. 11. 18. 17:39

Konkrét eredményeket nem hozott a a szakszervezetek és a Fidesz frakcióvezetőjének találkozója.

Konkrét eredményeket nem hozott a megbeszélés, de egy ilyen időtartalmú és szintű talákozótól ez nem is elvárható – mondta lapunknak Pataky Péter, a találkozón résztvevő egyik konföderáció vezetője. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője péntekre négy szakszervezeti konföderációt hívott tárgyalni: az Autonóm Szakszervezetek Szövetségét, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülést, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségét és a Szakszervezetek Együttműködési Fórumát.

Pataky szerint a tárgyalás arra alkalmat adott a szakszervezeteknek, hogy kifejthessék – ha nem is teljes részletességgel – álláspontjukat a legfontosabb kérdésekről a tervezett munka törvénykönyvével kapcsolatban. A szakszervezeti vezető szerint az lenne eredmény, ha az egyeztetések tovább folytatódnának, ennek lehetőségét a frakcióvezető nem zárta ki. Pataky Péter elmondta: a megbeszélésn fölhívta a frakcióvezető figyelmét azokra a tervezett munkajogi változásokra, amelyek a kormány meghirdetett gazdaságpolitikájával – munkahelyteremtés – ellentétesek.

Ilyen például a túlmunka lazább szabályozása, amely lehetővé teszi a meglévő munkaerő “túlhasználását”, így a munkaerő iránti keresletet csökkenti, azaz kevesebb munkahelyet kell csak a válallkozásnak fönntartania ugyanazon termelési szinthez. A szakszervezeti vezető egyelőre bízik abban, hogy a munka törvénykönyve előnyére módosulhat a jelenlegi tervezethez képest.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.