Élet-Stílus

A jó utak több balesethez vezetnek, mint a rosszak – mondta a miniszter

Ezért nem is érdemes felújítani őket.

Indiában nagy felháborodás keltet, hogy nemrégiben megemelték a közlekedési bírságok mértékét. Egy férfi például odáig ment, hogy ott helyben felgyújtotta a motorkerékpárját.

Karnátaka állam főminisztere, B. S. Yeddyurappa bejelentette, arra utasította kormányát, hogy ahogy a szomszédos Gudzsarátban, ők is csökkentsék vissza a bírságokat. Egyik helyettese, a közlekedési ügyekért is felelős Laxman Savadi már folytatta is azzal, hogy vizsgálják, miként tehetnék ezt meg, és hogy miként ütötte ezt nyélbe Gudzsarát – írta a Hindustan Times.

Mint mondta, így forrásoktól esnek el, de a köz érdeke mindennél fontosabb. India szövetségi közlekedési minisztere, Nitin Gadkari szerint nem szabadna csökkenteni a bírságokat, ahogy ők nem is tervezik ennek a jogszabálynak a módosítását, hiszen a bírság csökkentésével elvesztenék a szankciók az elrettentő hatásukat.

A választók viszont azt követelik, hogy ha már magasabbak a bírságok, akkor legyenek jobbak az utak is, mire Karnátaka állam főminiszter-helyettese, Govind Karjol egy egészen furcsa magyarázattal állt elő.

Ebben az államban minden évben úgy 10 ezer közúti baleset van. A média azt mondja, hogy a rossz útminőség miatt, de én azt mondom, nem, az oka a jó utak. A jó utak több balesethez vezetnek, nem a rosszak.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik