Belföld

Életfogytiglant kapott VV Fanni gyilkosa

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Fővárosi Törvényszék szerdán bűnösnek találta B. Lászlót emberölés bűntettében, ezért első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték.

Több mint négy és fél éve tűnt el a ValóVilág hetedik szériájának szereplője, Novozánszki Fanni, akiről akkoriban egy ideje már tudni lehetett, hogy konzumlányként dolgozik. Sosem titkolta, hogy gazdagságra, luxusra, kényelemre vágyik, és azt sem, hogy a tévés szereplése után mindezt szexmunkával fogja megteremteni magának. A megszerzett tévés ismertség kifejezetten jól jött neki ebben a szakmában. A legjobb, legkapósabb akart lenni, és hamar tele is lett a notesze jól fizető vendégek nevével. Arról a noteszról van szó, amit a lány eltűnése után Fanni édesanyja, Novozánszki Katalin szerint B. Erika nagy erőkkel keresett. B. Erika volt Fanni barátnője, rajta keresztül ismerte meg az áldozat a későbbi gyilkosát, B. Lászlót.

Berecz Valter / 24.hu Novozánszki Fanni

A vádirat szerint 2017. november 20-án B. László az ölében lecipelte Fannit a lány lakásából a ház mélygarázsába, majd a bőröndjével együtt az ott parkoló Citroen Cactus típusú bérautója hátsó ülésére helyezte őt, aztán elhajtott a kocsival. A biztonsági kamera felvétele alapján a szakértők azóta sem tudták megállapítani, hogy a felvételen látható lány abban a pillanatban ájult volt-e, vagy akkor már halott. Ettől a pillanattól kezdve semmi hír nincs Fanniról, mintha a föld nyelte volna el.

B. Lászlót pár nappal a történtek után letartóztatták, majd egy évvel később házi őrizetbe helyezték. Az ügy egyetlen vádlottjaként mindvégig azt állította, hogy közös barátjuk, B. Erika jóvoltából, üzleti célból került kapcsolatba Fannival. Reklámarcnak szerette volna megnyerni, ezért tervezett egy találkozót a lánnyal. Az események azonban felgyorsultak, amikor 2017. november 20-án B. Erika váratlanul, aggódó hangon a férfira telefonált, és odahívta a celeblány lakásába, mondván: Fanni túlitta és túlszívta magát, segíteni kellene neki.

A vádlott a bíróságon többször is azt mondta, azért nem hívott mentőt, és azért ment el Fannihoz, mert nem akarta, hogy a kábítószer-használat miatt bajba kerüljenek a lányok. Miután elhajtott a luxuslakóparkból, 800 méterrel odébb, a Rákos-patak partjánál állítása szerint átadta Fannit két férfinak, akikről úgy tudta, segítenek majd, hogy a lány jobban legyen. A tragédia óta azonban már úgy gondolja, hogy B. Erika egyszerűen átverte, és szándékosan belerángatta őt a slamasztikába.

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu VV Fanni (Novozánszki Fanni) emberölésének tárgyalása. Helyszínbejárás B. László vádlottal Szalkszentmártonon 2021.09.20-án.

Ezzel szemben az ügyészség B. Erikát nem vádolta meg semmivel, a vádirat szerint B. László nem a barátnője hívására ment a lakásba, hanem azért, hogy kirabolja a celeblányt. A lakásban – miközben B. László pénz után kutatott – valami történt Fannival, amelynek következtében a lány elvesztette az eszméletét. B. László ezután a vádirat szerint valóban megállt a patakparton az ájult Fannival az autójában, de nem azért, hogy bárkinek is átadja őt, hanem azért, hogy megkötözze, majd a csomagtartóba tegye. Ezek után elterelésképpen felvett egy telekocsis utast, akivel már előre megbeszélte, hogy Budapestről Siófok felé haladnak, az úti költségeket pedig megosztják. A férfit tanúként be is idézték a bíróságra, ahol ő egy nyugodt, fesztelen hangulatú útról számolt be.

Kapcsolódó
B. László: Tagadom a vádat, és kérem vissza a csontnyelű késemet! – utoljára szólhatott VV Fanni feltételezett gyilkosa
Az utolsó szó jogán beszélhetett a tárgyaláson a vádlott, aki szerint a vádirat téves, a nyomozás pedig felszínes volt.

A vádirat szerint azonban Fanni ájult vagy ekkor már élettelen teste végig a csomagtartóban volt, ahogy a ruhákkal teli bőröndje is. Utóbbitól a vádlott később, amikor már egyedül utazott, megszabadult: azt az út szélén hagyta, amiről kamerafelvétel is készült. Ezután a siófoki albérletébe érkezve síruhát és síkesztyűt húzott, és ismét elindult az autójával a sötétben. A szakértők a kesztyűjén, a ruháján és a mosógépében is megtalálták Fanni hajszálait, a telefonja cellainformációi alapján pedig pontosan bemérték, merre járt. De a nyomozók hiába fésültek át erdős részeket, bányatavakat és egy egész Duna-szakaszt, sehol sem találták meg Fanni holttestét.

Adrián Zoltán / 24.hu B. László VV Fanni (Novozánszki Fanni) emberölésének tárgyalása előtt 2022. július 13-án.

A szerdai ítélet indoklásáról és az érintettek reakciójáról a későbbiekben számolunk be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik