Belföld

B. László: Tagadom a vádat, és kérem vissza a csontnyelű késemet! – utoljára szólhatott VV Fanni feltételezett gyilkosa

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Az utolsó szó jogán beszélhetett a tárgyaláson a vádlott, aki szerint a vádirat téves, a nyomozás pedig felszínes volt.

Több mint kétórás beszédet tartott B. László pénteken a Fővárosi Törvényszéken. Vaskos paksamétával érkezett, és az utolsó szó jogán olyan monológot adott elő, amelyben a szerinte az ártatlanságát bizonyító összes apró részletet összeszedte. Kitartott az állítása mellett, miszerint nem ölte meg az egykori valóságshow-szereplőt, és nem ő tüntette el a lány holttestét.

Tagadom a vádiratban foglaltakat, sőt, bántani se bántottam Novozánszki Fannit. Hibázni viszont hibáztam abban, hogy amikor 2017. november 20-án odaérkeztem Novozánszki Fanni lakásába, és láttam, hogy magatehetetlen állapotban a kanapén fekszik, elhittem B. Erikának, hogyha nem mentőt hívunk, hanem segítek elvinni Fannit azoknak az embereknek, akikkel B. Erika telefonon beszélt, ezzel segítek mind a kettőjüknek. Már csak azért is segítek, mert úgy titokban tud maradni, hogy Novozánszki Fanni túlszívta magát a B. Erikával közösen beszerzett kábítószerből

– ismételte meg a négy éve folyamatosan hangoztatott álláspontját a vádlott. Szerinte belerántották a slamasztikába, és benne is hagyták.

Tagadta a vádiratnak azon részét is, miszerint ő Fannival a hátsó ülésen azért állt meg a Rákos-pataknál, hogy megkötözze és a csomagtartóba tegye a lányt. A budapesti cellamozgásait ellenőrizve erre mindössze másfél perce lett volna, ami szerinte teljességgel lehetetlen, arra viszont pont elég, hogy átadja őt az általa emlegetett BMW-s embereknek. A halál feltételezett beálltát is abszurdnak véli, mivel a vádiratban levegőtlen csomagtartóról és fulladásról írnak, holott a Citroen Cactus típusú bérautójának a csomagtere szerinte nem hermetikusan elzárt.

De az „oszkáros” utasával is érvelt, akit az ominózus „átadás” után pár perccel vett fel, mondván: egy ájult vagy halott lánnyal a csomagtartójában biztosan nem beszélget el kedélyesen, és nem hagyja az utasát teljes nyugalommal a benzinkútnál való megálláskor az autóban. A vele utazó férfi egyébként megerősítette a vallomásában, hogy valóban fesztelen és kellemes útjuk volt B. Lászlóval.

Farkas Norbert / 24.hu

A vádlott azt is igyekezett megmagyarázni, hogy semmi furcsaság nincs abban, hogy a siófoki albérletébe hazaérkezve még aznap este síruhában, síkesztyűben indult útnak. Okként kezdetek óta a barátnőjével való veszekedést említette, ám az öltözékére eddig még nem hallott indoklást adott elő: „Szerintem az lett volna a furcsa, ha a novemberi hidegben egy szál törölközőben vagy kisnadrágban megyek ki pipázni erkélyre” – érvelt.

B. László szerint az egyik legfontosabb bizonyíték, ami az ártatlanságát igazolja – egyúttal rávilágít arra, hogy csak belekeverték őt az ügybe –, az a 4. számú tanú, aki szerinte nem mondott igazat, ugyanis percekkel őelőtte távozott Fanni lakásából.

Ugyanolyan állapotban kellett látnia Fannit, mint ahogy én láttam, amikor megérkeztem. Ájultan. Hogy lehet, hogy nem emlékszik semmire? És hogy lehet, hogy tőle nem vettek DNS-mintát?

– értetlenkedett a vádlott, aki furcsállja, hogy míg az előző kuncsaft óvszerét megtalálták a kukában, addig a 4-es számú tanúét nem. Meggyőződése, hogy a névtelen idegen érdekében eltüntették a kondomot, és nem véletlen az sem, hogy az illető kimaradt a mintavételből.

A vádlott szerint az is bizonyítja az igazát, hogy 2017. november 22-én, az eltűnés után 2 nappal a portaszolgálatos látta, ahogy Fanni délután elhagyja az épületet. B. László nem érti, hogy ezzel miért nem foglalkozik senki, holott ezt a vallomást írásba is foglalták. Ahogy szerinte annak az ügyvédnőnek a felbukkanásával, majd eltűnésével sem törődtek elég alaposan a nyomozók, aki azt állította, hogy az eltűnés másnapján fodrásznál látta Fannit.

B. László zárásként Dr. Farkas Gabriella bírónőtől tettarányos, igazságos, méltányos büntetést kért, egyúttal visszakérte a személyes tárgyait.

A lefoglalt dolgaimat a bíróság adja ki számomra, különösképp a laptopot és a nagypapámtól kapott csontnyelű kést

– zárta a szavait.

Farkas Norbert / 24.hu

Július 13-án ítélethirdetéssel zárul első fokon VV Fanni meggyilkolásának ügye. Ha B. Lászlót csak személyi szabadság megsértéséért ítélik el, akkor szinte biztos, hogy szabadlábon távozhat, az arra kiszabható büntetést ugyanis az előzetes letartóztatással és a házi őrizettel az elmúlt 4 évben leülte. Ha viszont a bíróság bizonyítottnak találja az emberölést, akkor két hét múlva a Fővárosi Törvényszék épületéből ismét börtönbe szállítják a férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik