Belföld

Férje szerint Novák Katalin otthon is maximalista

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Veres István soha nem vágyott politikai feladatra, de büszke a feleségére.

Az államfő férje (first gentleman) a Mandinernek azt mondja, szülei példáját követve lett közgazdász. Huszonkét éve dolgozik a Magyar Nemzeti Banknál, másokkal együtt ő felel az aranytartalékért, ami jelenleg 94,5 tonna. Veres István annak a területnek a vezetője, amely a vásárlást intézi, de csapata kezeli a deviza­tartalékot, felel a monetáris politika piaci végrehajtásáért is.

A jegybankból nem vágyik el, de szívesen dolgozik a Nemzetközi Valutaalap tanácsadójaként is olyan országokban, amelyekben a  monetáris politikát kell támogatni. Magát fegyelmezett főnöknek nevezi. Szerinte a bankban is a szakmában elvárható higgadtsággal fogadták, hogy Novák Katalin lett az államfő.

Attól, hogy a feleségem lett a köztársasági elnök, nem lettek előjogaim, ugyanazt a hatékonyságot várják el tőlem és én is magamtól, mint eddig. És ez így van rendjén.

Az államfő férjeként már nem kérdés, személyesen vágyik-e a  reflektorfényre, büszke a feleségére.

Ha valaki, én tudom, hogy méltó és alkalmas erre a feladatra. Ami számomra Kati közéleti sikereinél is fontosabb, hogy ő elsősorban anya és feleség. A maximalizmus, amit a munkájában képvisel, otthon is megjelenik.

Novák Katalinnak tényleg a család a legfontosabb, ez nem máz, ő gondoskodik a kiterjedt család összetartásáról.

Veres István soha nem vágyott politikai feladatra, amikor megtudta, hogy felesége lesz a köztársasági elnök arra gondolt, ez a családjuk szempontjából is fontos,

generációkon átívelő történet, olyan örökség,

amelyből unokáik, dédunokáik is építkezhetnek. Mert biztos tartást ad majd nekik, amikor megtudják, a nagymama, dédnagymama egykor Magyarország köztársasági elnöke volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik