Belföld

Saját belépője van Orbán hivatalába a KESMA-vezérnek

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

A miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostorba jövő és onnan távozó ismert vagy kevéssé ismert személyek sorát láthatjuk a Telex videójában, akik közül néhánynak van érdekesebb vonatkozása is. Ott van például Szánthó Miklós, a hatalmas, kormányközeli médiabirodalom, a KESMA kuratóriumának vezetője, akinek a videó tanúsága szerint saját belépője van Orbán Viktor munkahelyére. Az ő feltűnése több kérdést is felvett, akár azt is, hogy milyen közvetlen befolyása van Orbánnak vagy a miniszterelnök hivatalának a Szánthó-féle KESME közel 500 termékére. Ezt viszont nem tudhattuk meg, mert Szánthó csak „fake news-ozott” a Telex láttán, mást, bárhogy is próbálkoztak, nem lehetett kihúzni belőle.

Feltűnt Mráz Ágoston Sámuel politológus, a Nézőpont Intézet vezetője is, aki arra a kérdésre, hogy mennyire befolyásolja elemzői mondandóját az a tény, hogy intézete milliárdos megbízásokat kap, azt mondta: reméli, hogy nem.

Régen láthattuk a több milliós büntetést kiérdemlő Spéder Zoltánt lejárató TV2-s anyag készítőjét, Kunfalvi Nórát, de úgy tűnt, ő dolgozni jár a Karmelitába, ám kérdésre nem árulta el, hogy milyen munkát végez ott.

Az is érdekes volt, hogy több kormányzati pozíciót nem viselő Fidesz-politikus is feltűnt a Karmelitában (Kubatov Gábor, Kocsis Máté, Hollik István), azt viszont cáfolták pártesemény lenne a hivatalban.

A videó készítése idején egyébként az a döntés született, hogy körbezárják a Karmelitát építkezésre hivatkozva, így a jövőben egy ideig biztos, nem lehet ilyen riportokat készíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik