Belföld

Több mint 11 ezer koronavírus-fertőzött van már kórházban

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

9046 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 580 642 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal.

Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 18 451 főre emelkedett.

A statisztikák szerint napok óta Magyarországon halnak meg a legtöbben lakosságarányosan koronavírusban.

A gyógyultak jelenleg 373 666 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 188 525 főre emelkedett.

Az elmúlt hétvégén több mint ezren kerültek kórházba, 11 276 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

Ez a szám jelentős emelkedést mutat, a korábbi 2-300 fős emelkedés után ezúttal egy nap alatt több mint 600 beteg került kórházba.

A kórházban ápoltak közül 1340-en vannak lélegeztetőgépen. Ez a szám szintén nagyot ugrott, hiszen újabb 67 beteg került lélegeztetőgépre az elmúlt 24 órában.

A kormányzati oldal szerint, az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 16%-ot szemben a 9%-os uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. Vasárnap este újabb Szputnyik vakcina szállítmány érkezett, ezzel a szükséges hatósági vizsgálatok után kezdődhet meg az oltás.

Eddig  1 589 601 fő a beoltottak száma, ebből 479 389 fő már a második oltását is megkapta. Továbbra is azt írják, hogy a járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik