Belföld

Bevédi az antiszemita megjegyzései miatt támadott munkatársát az MTVA hírhamisító vezére

Alaptalannak nevezte a Kossuth rádió csatornaigazgatójává kinevezett Siklósi Beatrixot érő vádakat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesületének (NÜB) írt levelében. Papp Dániel kiemelte: amíg ő irányítja az MTVA-t, garantálja, hogy a közmédia műsorai továbbra is nemre, fajra és felekezethez való tartozásra tekintet nélkül szolgálják minden ember érdekét.

Siklósi Beatrix kinevezése ellen több zsidó szervezet, köztük a NÜB is tiltakozott nyílt levélben, kifogásolva, hogy nem elég elfogulatlan és antiszemita tartalmakat terjeszt. Siklósi Betrix korábban rasszista vicceket, a szélsőjobboldali nézeteiről ismert kuruc.info „cikkeit” is posztolta közösségi oldalán, ahol Horthy Miklós születésnapjáról is megemlékezett.

Siklósi Beatrix (Siklósi Beatrix)
Rasszista vicceket posztolt, vezető lett a köztévében
Siklósi Beatrix nem épp testhezálló feladatot kapott: a kurucinfós oldalakat megosztó köztévés megkapta a Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek főszerkesztőségét.

Papp Dániel hangsúlyozta: minden vád, amely Siklósi Beatrixot az utóbbi időben a sajtóban érte, alaptalan és elfogadhatatlan.

A közmédia műsorai továbbra is nemre, fajra és felekezethez való tartozásra tekintet nélkül fogják szolgálni miden embertársunk érdekét. Ameddig én irányítom ezt az intézményt, ezen elvek betartását garantálom

– zárta levelét Papp Dániel, akiről korábban bíróság mondta ki: lehet hírhamisítónak nevezni.

Le lehet írni: Papp Dániel hírhamisító
A Fővárosi Törvényszék döntése értelmében Papp Dániel, az MTVA tartalomigazgatója nevezhető hírhamisítónak. Mert az. Mert amit csinált, eltorzítja a valóságot.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik