Belföld

A szakértői vélemény szerint ketten erőszakoskodhattak a ceglédi kislánnyal

Részletes vallomást tett a kislánya megerőszakolásával gyanúsított apa, a hazugságvizsgálatot azonban nem vállalta.

Nem egyedül, hanem egy ismerősével együtt erőszakolhatta meg 4 éves kislányát a Cegléden élő román férfi – ez derült ki abból a szakértői véleményből, ami alapján péntek délután letartóztatták a kétgyermekes apát.

Ismertettek velünk egy egyoldalas előzetes pszichológusi szakvéleményt. Ez alapján a kislány azt mondta, hogy egy általa nem ismert férfival bántotta az apja. Ennek azonban ellentmond, hogy idegen személy nem tartózkodott a helyszínen, csak olyan, akit ismert a kislány. A letartóztatást elrendelő bíró erre az egyoldalas előzetes szakértői véleményre alapozva rendelte el az apa letartóztatását. Azt mondta, nem az a kérdés, hogy megtörtént, hanem hogy ki vagy kik követhették el az erőszakot

– mondta lapunknak Tímár Mátyás, az erőszakkal gyanúsított férfi ügyvédje.

Elmondása szerint a szakértői vélemény után még egyszer kihallgatták kislány nagybátyját és a nagyapját. Ám nem merült fel olyan gyanú, hogy közük lehet az erőszakhoz. Az ügyvéd azt mondta:

Elkészült a DNS- vizsgálatok eredménye. Az apa, a nagypapa és a nagybácsi esetében is negatív lett. Nem találtak olyan nyomot a kislányon, ami alapján a három férfi közül bármelyik köthető lenne a bűncselekményhez. Ügyfelem részletes vallomást tett, elmondta, hogy mit csinált aznap. Továbbra is azt állítja, hogy baleset történt. Ezután meghallgatták a kislány anyukáját is, ő is ezt állította.

A nyomozók az elmúlt pár hétben többször kimentek a ceglédi helyszínre szakértőkkel, hogy rekonstruálják a szülők által elmondottakat. A nagyapát és a nagybácsit többször hazugságvizsgálatnak vetették alá. Az apa viszont nem vállalta a poligráfos vizsgálatot.

Szakértő fogja majd rekonstruálni az eset körülményeit. Ezen kívül fontos lesz az is, hogy milyen eredményt hoznak a következő pszichológus szakértői vélemények, és hogy mit mondtak a nevelőszülők, akihez a kislány került. Őket is meghallgatták tanúként. A kislány jobban tud románul, mint magyarul, de az óvodapedagógus szerint a magyar nyelvet is jól beszéli és érti. A szülők azonban románul beszélnek vele otthon, ezért indítványoztuk, hogy a szakértő román tolmács jelenlétében is hallgassa meg a kislányt.

A történtek óta a gyámhivatal és a rendőrség folyamatosan tartja egymással a kapcsolatot. Arra a fejlemények tükrében semmi esély, hogy a gyerekeket hazaengedjék az anyjukhoz, mindketten nevelőszülőknél vannak.

A szexuális erőszakkal gyanúsított férfit a ceglédi fogdára vitték a letartóztatása után. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói pedig információnk szerint már keresik, hogy ki lehetett az az ismeretlen férfi, akiről a kislány beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik