Belföld

Rajtaütés a szcientológusoknál – Több tucatnyi helyszínt kutattak még át

Körülbelül harminc helyszínen tartottak országosan házkutatást a szerdai, szcientológus központot érintő akcióval összefüggésben. A rendőrség emberei mellett a NAV emberei is megjelentek napközben a Váci úton – értesült a 24.hu.

Úgy tudjuk, hogy csak a XIII. kerületi székházban három-négy úgynevezett „vallatószoba” volt és egy hazugságvizsgálóhoz hasonló eszköz is használhattak a tagjaik kikérdezése közben.  Az eddigi információk szerint a hívekről feljegyzések készülhettek, adataikat rögzítették és eltárolták, illetve többeket közülük vélhetően meg is figyeltek.

Értesülésünk szerint a nyomozók ennek kapcsán dokumentumokat foglaltak le, illetve nemrégiben kartondobozokat és raklapokat vittek el a helyszínről.

Megkeresésünket még a délután folyamán elküldtük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, válaszukat közölni fogjuk.

Ahogy arról beszámoltunk, az egyenruhások szerda reggel szállták meg a Váci utat. A Szobor utcától kezdődően egy körülbelül ötven méteres területet zártak le kordonokkal. A helyszínt rendőrségi járművek lepték el, az épület bejáratához készenlétiseket állítottak – a zár lassan tizenkét órája tart.

Az Országos Rendőr-főkapitányság délelőtt arról tájékoztatott, hogy

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során a KR NNI munkatársai 2017. október 18-án házkutatást tartanak a Szcientológia Egyház budapesti központjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik