Belföld

Tovább dagad a miskolci feketekassza-botrány: perelhet a vállalkozó

kriza-akos(650x433).jpg (Array)
kriza-akos(650x433).jpg (Array)

Több elektronikus levélváltás is alátámasztja, hogy a miskolci önkormányzat állítólagos feketekasszás ügyét kirobbantó vállalkozó kapcsolatban állt a borsodi megyeszékhely városvezetésével – állítja csütörtöki számában a Magyar Nemzet. Lakatos Miklós a laphoz eljuttatott e-mailek szerint több levelet is váltott egy nővel, aki sorait polgármesteri titkárságvezetőként írta alá. A levelezésben arról a cégről van szó, amelyet a vállalkozó felesége Kriza Ákos miskolci, fideszes polgármester egykori kabinetvezető-helyettesével hozott létre.

A vállalkozó szerint a céget azért alapították, hogy annak keretében végezzék majd a diósgyőri stadion bontását. Azt ígérték Lakatosnak, hogy ha segíti Kriza Ákos polgármesterkelölti kampányát, megkapja a munkát, erre azonban nem került sor, sőt: Lakatos állítja, hogy a céggel összefüggésben 2 millió forinttal, valamint az elmaradt haszonnal tartoznak neki. A férfi várhatóan pert indít az önkormányzat ellen és feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt.

Lakatos korábban a lapnak arról is beszélt, hogy a miskolci önkormányzat épületében vette át azokat a fekete pénzeket, amelyeket kampánykiadásokra kapott, több millió forint értékben. A feketekassza miatt a Jobbik a rendőrséghez fordult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik