Belföld

Elindult a Szent István Emlékév honlapja

A2013.szekesfehervar.hu oldalt Székesfehérvár polgármestere indította el. A Szent István Emlékévhez kapcsolódó Facebook közösségi oldal mától szintén elérhető a látogatók számára.

„A mai kor igényeit és lehetőségeit figyelembe véve nem nélkülözhető az a weboldal, melyet a 2013-as Emlékévhez kapcsolódóan hívtunk életre. A dokumentumok, írások, fotók és videók segítségével bármilyen információt el tudunk juttatni a székesfehérváriaknak és mindenkinek, aki szeretne részese lenni a történelmi eseményeknek. A portál és a Facebook-os megjelenés legfőbb hozadéka, hogy élő, napi szintű kommunikációt biztosítunk Székesfehérvár Önkormányzata, a programokat koordináló 2013-as Emlékbizottság és a lakosság között” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón a város polgármestere. Cser-Palkovics András arra kérte a székesfehérváriakat, hogy minél többen látogassák a portált, illetve a közösségi oldalt, és osszák meg véleményüket, élményeiket a nyilvánossággal.

Arra törekedtünk, hogy az oldal közvetítse azt a szellemiséget, melyet a 2013-as Szent István Emlékévvel kíván tolmácsolni Székesfehérvár Önkormányzata.”– emelte ki Bácskai Gergely, a portál egyik szerkesztője. Hozzátette: a híreket, programokat, videókat folyamatosan frissítik, és hamarosan elérhető lesz egy 1938-ban készült, kétórás vágatlan felvétel is. A képtárban a 30-as években készült városképek, a „Történelem” menüpontban pedig írásos anyagok szerepelnek Szent Istvánról és a nemzet történelmi fővárosáról. Bácskai Gergelyhozzátette: az oldal további fejlesztése során arra is törekszenek, hogy az információk szolgálják a történelemtanítást és a diákok felkészülését a városismereti versenyekre.  Egy honlapon ma áltagosan maximum 2 és fél – 3 percet töltenek a felhasználók, az Emlékév portáljának szerkesztői azonban szeretnék ezt az időt túlszárnyalni és olyan gazdag tartalommal feltölteni az oldalt, amely hosszabb ideig vonzza a látogatókat.

Csurgai Horváth József, a 2013-as Emlékbizottság elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: végre létrejött az a felület, amely tükrözi az Emlékév szellemiségét és a csaknem két éve megkezdett hosszas előkészítő munkát. Az elnök köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az események előkészítésében, dokumentálásában részt vettek.

Ugyancsak a városlakók és érdeklődők rendelkezésére áll az emlekev2013@fehervar.hu email elérhetőség, ahova bárki elküldheti véleményét, hozzászólását, kérdéseit a Szent István Emlékévvel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik