Belföld

Mindenkibe belekötött a részeg férfi a győri állomáson

24.hu
24.hu

2012. 09. 24. 10:33

Más is történt a hétvégén: telefonon csalták ki egy nagymama pénzét trükkös tolvajok, ittas vezető jelzőtáblákat döntött. Kékfény.

Telefonon csalták ki a nagymama pénzét

A 87 éves nénit délután hívta vezetékes telefonján egy nő, aki mamának szólította és az unokájának adta ki magát. Elhitette, hogy szerződés miatt kellene neki pénz. Közölte, anyukájával megbeszélték, majd ő visszaadja a nagymamának a kölcsön kért összeget.  Ő most nem tud elmenni a pénzért, egy ismerősét – akiről személyleírást is adott – küldi, tíz perc múlva a ház előtt várja a mamát. Az idős asszony 300 ezer forintot átadott az ismeretlen trükkös csalónak – tájékoztatott Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kidöntötte a jelzőtáblákat, majd a helyszínről távozott…

Az úttest közepén lévő járdasziget jelzőtábláit döntötte ki helyéről gépkocsijával Péren egy 35 éves férfi. A járművezető miután a baleset megtörtént, s autója mozgásképtelenné vált, két férfi segítségével azt az útról lehúzta, majd távozott a helyszínről. A kiérkező rendőr a helyszínelést követően a Pért Győrsággal összekötő útszakaszon vonta igazoltatás alá a balesetet okozó, ittas férfit.

Készpénzzel, szeszes italokkal és cigarettával „rövidítették meg” a büfést

A mosonmagyaróvári rendőrök a körzeti megbízott információja alapján elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint a dunaszigeti büféből készpénzt, szeszes italokat és cigarettát tulajdonítottak el. A visszajáró tolvajok egyike korábban alkalmazottként dolgozott a Duna holtága melletti falatozóban, ahonnan 26 éves társával együtt a zárást követően több üveg, különböző márkájú  szeszesitalt, dohányárut tulajdonítottak el. A lopott termékeket a rendőrök egy lakókocsiban betárolva megtalálták, melyeket az elkövetők saját fogyasztásukra tulajdonították el.

A kasszából hiányzó több tízezer forint berolnizott aprója a házkutatás során ugyancsak előkerült. Az ügyben lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

Trükkös tolvajok az autópályán

Késő délután lépte át az államhatárt személygépkocsijával az a házaspár, akik az M1 autópálya egyik benzinkútjának parkolójában álltak meg pihenőre. Míg a magyar állampolgárságú asszony autópálya matricát vásárolt, addig lengyel férje nyitva hagyott járműve mellett cigarettázott. Egy elegánsan öltözött férfi, kezében térképpel lépett oda a dohányzóhoz, s tört német nyelven kért útbaigazítást tőle.

Míg a sértett figyelmét ily módon elterelte, addig társa az autó utasterében lévő kézi táskát tulajdonította el készpénzzel, iratokkal, bankkártyákkal együtt, mellyel mintegy kétszázezer forint kárt okozott a házaspárnak.

Részeg garázda

A kapitányság ügyeletét hétvégén hajnalban értesítette a győri vasútállomás előtti büfé alkalmazottja, hogy a falatozó épülete előtt egy részeg üvöltözik. Mindenkibe beleköt, s nem hajlandó távozni. A kiérkező járőrök a földön fekve találták az ittas férfit. Az adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a  34 éves helyi lakos már erősen ittas állapotban érkezett a büfé elé. Először csak szidalmazta a vendégeket, majd távozott. Visszatérésekor egyre agresszívabban viselkedett, majd egy váratlan pillanatban, alkarjával betörte az étkezde ablaküvegét. A falatozó alkalmazottja, hogy a további rongálást megakadályozza, a büfé épülete elé ment. Ott előzetes szóváltást követően összeverekedett a garázda férfival.

A járőrök előállították a részeg férfit, aki rongálásával százötvenezer forint kárt okozott. Ellene a Győri Rendőrkapitányság garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.