Belföld

15-18 centis késsel szúrták halálra Marian Cozmát

Az orvosszakértő szerint már sehogy nem lehetett volna megmenteni a veszprémi idegenlégióst.

Marian Cozma kézilabdázó életét nem lehetett megmenteni; a szívét ért szúrás roncsolta a bal kamrát és pitvart, s a szúrt csatorna hossza elérte 18,5 centimétert – mondta Varga Gyula, igazságügyi orvosszakértő a Cozma-ügy szerdai tárgyalásán a Veszprém Megyei Bíróságon.

Úgy fogalmazott: a szívüreg teljesen nyitott volt, nagy hasadékon áramlott ki a vér. Szerinte a sportoló halála egy-két perc alatt bekövetkezett. Mint mondta, a kézilabdázó életét akkor sem lehetett volna megmenteni, ha ez a sérülés egy szívműtőben éri.

Az orvosszakértő szerint lapos, éles és hegyes késsel vagy tőrszerű eszközzel, nagy erővel adták le a szúrást, s az balról jobbra és alulról fölfelé irányult. A gyilkos eszköznek legalább 15-18 centiméter pengehosszúságúnak kellett lennie – jegyezte meg. (Raffael Sándor elsőrendű vádlott a hétfői tárgyaláson azt mondta, hogy kése 8-10 centiméter hosszúságú.) A szakértő szerint sem a 212 centiméter magas sértett, sem a mintegy kétméteres vádlott nem volt teljesen álló helyzetben, s a szív körülbelül 155 centiméternyi magasságban lehetett a szúráskor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik