Belföld

17 év után sem tudni, kié a laktanya

Administrator
Administrator

2010. 03. 30. 07:21

A bázist a Határőrség Országos Parancsnoksága úgy adta el, hogy az nem volt az övé.

A határőrbázist és a körötte fekvő egyhektáros telket 1993-ban vette meg nyílt pályázaton egy soproni vállalkozó, de az ingatlant mindmáig nem írták a nevére – írja a Népszabadság. A Soproni Földhivatal 1996-ban utasította el először a tulajdonjog-bejegyzési kérelmet, mire a vállalkozó megtámadta a határozatot a Győri Városi Bíróságnál, ám ott sem jutott többre.

A Belügyminisztérium az ingatlan vagyonkezelőjeként új adásvételi szerződést kötött a vállalkozóval 2001-ben. A vételárat ekkor az aktuális forgalmi értékhez igazítva 21,5 millió forintban határozták meg, amelybe beleszámították a korábban kifizetett ötmillió forintot. A Soproni Földhivatal ismét elutasította a tulajdonjog bejegyzését, mivel a magyar állam nevében csak a KVI járhatott volna el.

Az ügyet ebben az állapotában örökölte meg az Országos Rendőr-főkapitányság. Állásfoglalást kért a BM jogutódjától, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól, amely minden korábbi jogügyletet semmisnek nyilvánított, és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő hatáskörébe utalta a kérdést. Az MNV válaszára tavaly augusztus óta vár az ORFK , a vállalkozó és a harkai önkormányzat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.