Belföld

BKV: puskaporos a dolgozók hangulata

Az érdekvédők nyílt levélben követelik, hogy a cég vezetése tegyen rendet a saját háza táján.

A BKV nem tartja be a kollektív szerződést, második hónapja nem fizeti ki a havi 6 ezer forintos melegétkezési utalványokat – tudatta három közlekedési szakszervezet. Nyílt levelükben nevetségesnek minősítették, hogy a cég második hónapja “nem képes megfelelően elszámolni a béreket (…), tetézve a problémát azzal, hogy a törvényeket megsérti.”

Mint írták, számukra úgy tűnik, hogy a BKV menedzsmentjének egyes tagjai “háborút folytatnak saját munkavállalóik ellen.”. Az érdekvédők azt követelik, hogy a cég vezetése a “saját háza táján tegyen rendet” és fizesse ki a melegétkezési utalványokat.

A BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között több hónapig zajlottak az egyeztetések a 2010-től érvényes kollektív szerződésről, de nem sikerült megegyezniük. A melegétkezési utalványok mértéke az érdekképviseletek egyik fő követelése volt, ők nettó 8 ezer forintot szerettek volna, de a BKV csak 6 ezer forintot ajánlott.

Többek között emiatt a buszos és villamosos szakszervezetek egy hétig sztrájkoltak január elején, de végül az érdekképviseletek a sztrájkmegállapodásban 6 ezer forintos juttatásról állapodtak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik