Belföld

Mától ingyen, jeggyel!

24.hu
24.hu

2010. 03. 01. 07:33

Az új rendszertől pontosabb adatokat várnak a díjmentesen utazók számáról, közlekedési szokásairól. A cégek közölték: felkészültek

Regisztrációs jegyet kell váltaniuk hétfőtől a vasúton és a helyközi autóbuszjáratokon díjmentesen utazóknak – a 6 éven aluliaknak, a 65 éven felülieknek, a hadirokkantaknak, a hadiözvegyeknek, a menekülteknek – a belföldi forgalomban.

A közlekedési tárca szerint a jegytípus gyakorlati haszna az, hogy így nyomon követhetőek a közösségi közlekedéshez kapcsolódó utazások, ismertté válnak az utazási távolságok, időszakok, az információk segíthetnek a menetrendek előkészítésében. A regisztrációs jegy alkalmazása alapozza meg a kedvezményrendszer átalakításának további lépéseit.

A Fidesz ugyanakkor értelmetlennek tartja a regisztrációs jegyet és eltörli, ha kormányra kerül – közölte Fónagy János, a párt szakpolitikusa.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.