Belföld

FN-Híradó: ezt történt szerdán

Följelent a BKV vezérigazgatója - Slota kevés a háborúhoz - Orbánt is "offshorozzák" - Kormányzati blöffök az egészségügyben - a nap legfontosabb hírei, cikkei.

Betették a kaput a kórházaknak

Romló minőség, évek óta tartó forráskivonás, kormányzati blöffök az egészségügyben. Meg kell fizetni a járulékátrendezések s csökkentések árát – mégpedig a betegnek. Kevés pluszforrást kapnak idén a kórházak, egy részét csak a jövő év terhére – túlélő üzemmódba kapcsolt érdekvédőik ennek is örülnek.
Sztálin nem mert zsidót küldeni Hitlerhez

Sztálin és Hitler szövetsége a II. világháború elején törvényes és szükségszerű, Lengyelország szovjet megszállása pedig cinikus, de logikus lépés volt. Zsidó származású külügyminiszterét azonban Sztálin a tárgyalások előtt leváltotta – Borisz Smeljev orosz történész a Terror Házában.
Slota kevés egy háborúhoz

Bármit is beszél Jan Slota a tankjairól és az állítólagos magyar háborús szándékokról, két NATO-tagország között még elméletben sem képzelhető el fegyveres konfliktus. A katonai szervezet és az amerikai diplomácia ezt már csírájában elfojtaná, és a hadseregek sem alkalmasak egymás megszállására – mondta az FN.hu-nak Nógrádi György.
Bővebben>>>

Orbán családját is “offshore-ozással” vádolják

Az MSZP szerint Orbánnak először családjában kéne fellépnie az offshore-ral szemben, mert szerintük egy távoli rokonnak is van ilyen cége. A Fidesz korábban Bajnai Gordon kormányfőt és Oszkó Péter pénzügyminisztert vádolta azzal, hogy offshore cégekbe menekítettek pénzeket az itthoni adózás elől. Pedig Cipruson ez nem is működik, az offshore cégek pedig legálisak is lehetnek.
Kocsis följelentést tett

Feljelentést tett a BKV-nál kifizetett lelépési pénzek ügyében a cég vezérigazgatója, Kocsis István. A fővárosi közlekedési vállalatnál az elmúlt években 800 milliót fizettek ki végkielégítésekre feleslegesen. A kiemelt vezetők lemondanak negyedéves prémiumukból, az összeget pedig a buszok felújítására fordíthatják.
Tétlen volt Kovács

Listát készítettek az EU-biztosokról. Volt, aki azzal vált emlékezetessé, hogy sudoku-rejtvényt fejtett, mások annyira jól teljesítettek, hogy hazájukban elnökké választották. Kovács László semmilyen nyomot nem hagyott tevékenységével – írja az Economist.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik