Belföld

A mentőknek nagy gond a sztrájk

A budapesti mentőállomások dolgozóinak gondot okoz majd az állomásokra való eljutás és várhatóan a mentőautóknak a napközbeni előrejutás is - mondta a BKV-szakszervezetek által hétfőre hirdetett sztrájkkal kapcsolatban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A szóvivő elmondta: az éjszakai mentősök reggeli távozását korlátozzák reggel, azaz a munkatársaknak be kell várniuk a váltást.

Problémát jelent azonban, hogy a mentősofőrök jogszabály szerint 14 óránál többet nem dolgozhatnak, így az este hét órakor kezdő éjszakai mentősök legkésőbb reggel 9 óráig teljesíthetnek szolgálatot – tette hozzá.

A reggel munkába lépő dolgozók beérkezésének segítése érdekében a társaság személyautóival és kisbuszaival igyekszik szállítani az amúgy tömegközlekedéssel járó munkatársakat.

A napközbeni közlekedéssel kapcsolatban szintén nehézségekre számítanak – mondta Győrfi Pál, hangsúlyozva, hogy a buszsávok jó lehetőséget adnak arra, hogy a dugóban előrejussanak, de ha a személyautók a buszsávokat is elfoglalják, akkor ez tovább nehezíti a helyzetet.

A sztrájk miatt egyébként nem számít több balesetre a mentőszolgálat – fűzte hozzá.

A mentők szóvivője fontosnak tartotta hozzátenni, hogy a rendőrökkel, tűzoltókkal ellentétben a mentősöknek semmiféle utazási kedvezmény nem jár a tömegközlekedési társaság járművein, “most pedig már utazni sem tudnak, mert sztrájkol a BKV”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik