Advent

Élmények karácsonyi ajándéknak vagy csak hétvégi programnak

HNPI
HNPI
Szafari autóval a hortobágyi vadlovak között, evezés az ország egyetlen, télen is evezhető patakjában, igazi cirkuszi karácsony és persze A padlás, ahol „Ég és Föld között” minden megtörténhet - programajánló, ami egyben ajándékötlet is karácsonyra, ha valaki inkább élményt ajándékozna.

November 22-én kezdődik a 10. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál!

14 ország 24 filmjét lehet megnézni a jubileumi esemény alatt, melynek fővédnöke Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, és a fesztiválon mutatkozik be Mundruczó Kornél és Wéber Kata Evolúció című, régóta várt filmje is. A kéthetes esemény hibrid módon lesz megtartva, élőben a Puskin és a Művész mozikban, online pedig a Művész Távmozi segítségével lehet megnézni a filmeket, melyekhez izgalmas kísérőprogramok, beszélgetések csatlakoznak.

Zsifi

Részletes programok: zsifi.org

Szafari autóval a Hortobágyon

HNPI

Eddig is különleges élményben részesülhettek azok, akik a Hortobágyi Nemzeti Park területén található Hortobágyi Vadaspark szafari programján vettek részt, itt ugyanis testközelből figyelhetők meg a vadlovak és a rekonstruált őstulkok. A körülbelül 25-30 perces túra egy nyitott szafari terepjáróval történik, a Vadaspark gyalogos zónáján kívül eső, úgynevezett Nagylegelő bejárásával, szakvezető kíséretében. A szafari program időjárás- és talajviszony-függő, a résztvevők maximális létszáma 7 fő.

Kapcsolódó
Új szafari autóval tekinthető meg a Hortobágy vad arca
A látogatók testközelből figyelhetik meg a vadlovakat és a rekonstruált őstulkokat.

Jelentkezni a Vadaspark ajándékboltjában van lehetőség, nagyobb csoportoknak – 15 fő felett – pedig előzetesen telefonon (+36 30 383 1612) vagy e-mailben (hnp@hnp.hu).

Szafari után egy kis evezés

Idén is novemberben kezdődött meg a Héviz-lefolyó gőzölgő vizére szervezett túraszezon az őszi, téli és kora tavaszi evezés kedvelőinek. A Hévízi-tóból kifolyó patak hőmérséklete 22-25 Celsius fokos, így az a legnagyobb hidegben sem fagy be, és vizében még ilyenkor is tündérrózsák és vízililiomok között lehet evezni, Magyarországon egyedülállóan.

Kapcsolódó
Elkezdődött a szezon az ország egyetlen télen is evezhető patakjában
Ahogy minden évben, úgy idén is novemberben kezdődött meg a Héviz-lefolyó gőzölgő vizére szervezett túraszezon az őszi, téli és kora tavaszi evezés kedvelőinek.

A túrázók 4 fős túrakenukba vagy 2 fős túrakajakokba ülhetnek be, a túra közel 3 óráig tart a fenékpusztai célállomásig, ahol teával és forralt borral várják a vendégeket. A kenuba 7500, a kajakba 8900 forintért szállhatnak be a túrázók, a gyerekek után 14 éves korig 6900 forintot kell fizetni.

A túra időpontjait ide kattintva találod.

Cirkuszi karácsony

A Fővárosi Nagycirkusz október 29-től december 31-ig egy letisztult és elegáns, klasszikus cirkuszi műsorral vár mindenkit.  Csillagtánc nevű programjuk igazi téli, karácsonyi hangulatot idéz számos különeges és lenyűgöző artistamutatvánnyal, zsonglőrökkel és állatidomárokkal.

Fővárosi Nagycirkusz

Jegyek és bővebb információ a cirkusz honlapján.

Adventi koncert

A legnagyobb karmesterekkel játszó Szergej Nakarjakov a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével az olasz romantika pompás hangversenydarabját, Amilcare Ponchielli trombitaversenyét, valamint a korszak egyik legjelentősebb francia trombitavirtuóza, Joseph Jean-Baptiste Laurent Arban nápolyi népdalra írt variációsorozatát, A velencei karnevált adja elő a MÜPA Hangversenytermében december 9-én csütörtök este 19.30-tól. Jegyek és bővebb információk a jegy.hu oldalán.

A padlás, ahol „Ég és Föld között” minden megtörténhet

A Vígszínház félig mese, félig musicaljét Sztevanovity Dusán és Horváth Péter szövegkönyvével, Sztevanovity Dusán dalszövegeivel és Presser Gábor zenéjével 1988. január 29-én mutatták be Marton László rendezésében. A harminchárom éve létrejött előadás azóta is folyamatosan fut, most pedig már ezredik alkalommal állt színpadra. A nagyszerű előadásra idén már alig lehet jegyet kapni, de talán karácsonyi ajándéknak még elcsíphető egy pár. Jegyek és információk a Vigszínház honlapján.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik