Külföld

Az Iszlám Államban fog koncertezni az amerikai keresztény zenész

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 01. 15. 17:31

Semmi jóra nem számíthat, de hisz abban, hogy ez segít a dolgok jobbra fordulásában.

Merész tervre szánta el magát egy oregoni folkénekes: koncertet akar adni Szíriában, az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló területeken. Az amerikai külügyminisztérium figyelmeztette a magát a „béke trubadúrjának” nevező James Twymant, hogy az életét kockáztatja, ha a háború sújtotta övezetbe utazik, de ő ennek ellenére elszánt.

Twyman keresztény és muszlim imákat foglalna dalba koncertjén. Azt mondta: ha az emberek összegyűlnek, és valamilyen pozitív dologra koncentrálnak, tudományosan bizonyított tény, hogy segíthet jobbra fordítani a dolgokat. Csakhogy az énekes nem számíthat sok jóra, nem csak az Iszlám Állam vallásüldözése miatt, hanem azért is, mert a terrorszervezet betiltotta a zene legtöbb formáját, bűnösnek minősítve azt.

„Nem tartom magam hősnek, de tényleg hiszek ennek az erejében” – jelentette ki Twyman. Az amerikai hatóságok szerint azonban nem számíthat sok jóra, számos amerikai állampolgár tűnt már el Szíriában – akár váltságdíjért, akár politikai célból is elrabolják őket, és sokakat ki is végeznek. (International Business Times)

Kommentek

gyógyszer (Array)Kilencvenen is részt vehettek a balul elsült gyógyszertesztben
Újdelhi, 2015. január 27.
Barack Obama amerikai elnök és neje, Michelle Obama a Siri Fort Auditóriumban Újdelhiben 2015. január 27-én. Obama háromnapos látogatáson tartózkodik Indiában. (MTI/AP/Karolyn Kaster)Obama: három dolog biztos az életben, a halál, az adók és az, hogy Michelle nem lesz elnök