Élet-Stílus

Anne Hathaway azt mondja, a 2000-es években volt, hogy egy nap 10 férfi színésszel is csókolóznia kellett, hogy teszteljék, „működik-e közöttük a kémia”

Dominik Bindl / Getty Images for FLC
Dominik Bindl / Getty Images for FLC
Bár viszolygott a dologtól, úgy vélte, ha visszakozik, bonyolultnak bélyegzik majd.

Anne Hathaway nemrég a V magazinnak adott interjú, ahol a márciusban megjelent filmje, a The Idea of You is szóba került. A romantikus vígjátékban a színésznő producerként is közreműködött, így új filmes módszerek kidolgozására is lehetősége nyílt: például az úgynevezett „kémia-teszteket” illetően, melyekkel kapcsolatban maga is szerzett negatív élményeket a karrierje korábbi éveiben.

A 200-es években normálisnak tartották, hogy egy színészt arra kérjenek, csókolózzon más színészekkel, hogy teszteljék, működik-e közöttük a kémia – ez velem is megtörtént. Nekem azt mondták: ma tíz srác jön, és tiéd a szerep. Nem vagy izgatott, hogy mindegyikkel smárolhatsz?

– idézett fel egy esetet Hathaway, aki akkoriban azon gondolkodott, vele lehet-e baj, amiért egyáltalán nem érezte magát izgatottnak.

Azt gondoltam, ez undorítóan hangzik. Olyan fiatal voltam, és tisztában voltam vele, milyen könnyű mindent elveszíteni azzal, hogy »bonyulultnak« bélyegeznek, így úgy tettem, mintha izgatott lennék, és belevágtam.

A színésznő az emlék kapcsán hozzátette: mindez nem egyfajta hatalmi játszma volt, és senki sem akarta őt bántani, egyszerűen csak „nagyon más idők jártak akkoriban”.

Ami a The Idea of You „kémia-tesztjét” illeti, a színésznő producerként sajátos módszert próbált ki: mint mondta, arra kérték a castingra érkező színészeket, hogy tegyenek fel egy dalt, amit szerintük a karakterük imádna, és meg is tudnák rá táncoltatni a Hathaway által játszott szereplőt.

Csináltunk egy rövid kis improvizációt. Ültem egy székben, mintha vacsoráról, egy sétáról vagy ilyesmiről jöttünk volna be, megnyomtunk a lejátszás gombot, és csak úgy elkezdtünk együtt táncolni

– magyarázta a színésznő, akinek végül Nicholas Galitzine lett a filmbeli partnere, aki egy Alabama Shakes számot választott a fentebb említett teszt során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik