Belföld

Kirúgták, majd letartóztatták az egyik XV. kerületi gyermekotthon dolgozóját, mert szexre kényszerített két tinit

Letartóztatták az egyik XV. kerületi gyermekotthon dolgozóját, mert szexre kényszerített két tinit. Értesüléseink szerint a férfi gyermekfelügyelőként dolgozott az intézményben, és egy 14 éves fiút meg egy 14 éves lányt zaklatott.

Úgy tudjuk, hogy ez volt az az ügy, amire Magyar Péter hívta fel a figyelmet három héttel ezelőtt egy Facebook-bejegyzésében, és az érintett dolgozót azóta ki is rúgták a gyermekotthonból.

Magyar a korábbi bejegyzésében azt írta, hogy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala tavaly decemberben közzétett jelentése szerint az otthon egyik 15 éves lány lakója még tavaly áprilisban tervezett szökést, az otthon egyik gyermekfelügyelője ebben segített volna neki, cserébe azt kérte, hogy a kiskorú lány szexuális kapcsolatot létesítsen vele. A szexuális cselekményre sor került, a szökésre nem.

Az ombudsmani vizsgálat azt is megállapította, hogy az otthon vezetősége utólag értesült az esetről, az otthon vezetője meghallgatta a gyermeket, aki a jegyzőkönyv szerint el is ismerte, hogy a gyermekfelügyelő szexuális kapcsolatba lépett vele.

A Fővárosi Főügyészség az üggyel kapcsolatban annyit közölt, hogy a férfi tavaly tavasszal – a hatalmi helyzetét kihasználva – szexuális cselekményt végzett egy felügyeletére bízott kiskorúval az egyik budapesti gyermekotthonban.

A gyanúsítás szerint a férfi többször is szexuális cselekményt végzett egy másik tinivel is, ő viszont nem a gyermekotthonban lakott. Az ügyészség tájékoztatása szerint bizalmi viszonyt alakított ki vele, szeszesitallal és kábítószerrel kínálta, majd kihasználta a kiskorú bódult állapotát. A férfi egy alkalommal – amikor a kiskorú elutasította a közeledését – meg is ütötte.

Az őrizetbe vett férfit szexuális visszaéléssel, valamint kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. A terhelt már nem dolgozik az intézményben.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás befolyásolásának és a bűnismétlésnek a veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés egyelőre nem végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik