Külföld

18 embert megöltek a bagdadi túszdrámában

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 01. 11. 17:26

Fegyveresek rohanták le a síita negyedben található al-Javara plázát, és legalább 18 embert meggyilkoltak – jelentették az iraki hatóságok. Az üzletközpontban 50-75 ember eshetett fogságba – írja a Fox News. A BBC 20 fegyveresről adott jelentést, míg a Reuters négyről.

A biztonsági erők a területet elzárták, és megrohamozták az épületet. Megölték a támadókat és kiszabadították a túszokat – jelentette a belügyminisztérium szóvivője.

A BBC rendőrségi információi szerint két támadó felrobbantotta a testén hordott öngyilkos bombát, amellyel megöltek több túszt is, két másik fegyverest lelőttek, míg négyet letartóztattak. A hírportál úgy tudja, hogy több támadó megszökhetett.

Az egészségügyi és rendőrségi források szerint a támadás egy autóba rejtett pokolgép felrobbantásával indult, amit a bejárathoz parkoltak le.

A támadást az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta egy, interneten közzétett nyilatkozatában.

A nap folyamán egy másik súlyos támadás is történt Irakban, a szunnita többségű Dijála tartományban fekvő Mukdadíja városban. Itt egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy kaszinójában. A helyszínre érkező egészségügyi dolgozók és civilek között ezt követően egy második – gépkocsiba rejtett – pokolgép robbant, további áldozatokat szedve.

Egészségügyi és biztonsági források szerint legalább húszan meghaltak és ötvenen megsebesültek a Bagdadtól 80 kilométerre, északkeletre fekvő városban.

Ugyancsak a nap folyamán egy öngyilkos merénylő gépkocsijába rejtett pokolgépet robbantott Bagdad egyik délkeleti elővárosának bevásárló utcáján. Legalább heten életüket vesztették és tizenöten megsebesültek – közölték rendőrségi források.

Az utóbbi két támadást egyelőre egy szervezet sem vállalta.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Fireworks explode over the river Rhine in front of the Great Saint Martin Church and the Cologne Cathedral during New Year's celebrations in Cologne on January 1, 2016. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / AFP / PATRIK STOLLARZA rendőrség szerint mégsem volt tervezett a kölni, nők elleni tömeges támadás
Pillanatok alatt elkapkodták a Mein Kampf új német kiadását