Budapest, 2014. június 14.
Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar megválasztott elnöke az alakuló ülésen, a Földművelésügyi Minisztérium Darányi-termében 2014. június 14-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Közélet

A Nemzeti Pedagógus Kar kiáll a Köznevelési Kerekasztal mellett

24.hu
24.hu

2016. 03. 20. 17:44

A kormány által létrehozott szervezet szerint is vannak gondok, de úgy vélik, azokat csak tárgyalások útján lehet megoldani.

Azok a tényleges szakmai megoldások, amelyek az oktatási rendszer hatékonyabb működését elősegítik, csak a jogszabályok adta lehetőségek közt, tárgyalások útján születhetnek meg – közölte a Nemzeti Pedagógus Kar vasárnap az MTI-vel.

A kormány által létrehozott szervezet szerint a Köznevelési Kerekasztal alkalmas lehet arra, hogy érdemi javaslatokkal segítse a döntéshozókat a szükséges változtatások meghozatalában. Hozzátették: azért dolgoznak a kerekasztali munkacsoportokban, hogy a lehető leghamarabb a kormány elé lehessen terjeszteni a jogszabály változtatást igénylő tervezeteket.

Kiemelték: a pedagóguskar küldöttei gyakorló pedagógusként, és a környezetükből kapott információk alapján az elmúlt két évben többször jelezték, hogy egyre nehezebb a mindennapi munka elvégzése az intézmények és a kollégák számára is. Mint írják, egyáltalán nem lehetnek elégedettek azzal, hogy e jelzések ellenére lassan, és csak az erősödő civil kezdeményezések hatására kezdett érdemben tárgyalásokat a kormányzat.

A megkezdett munka eredményes folytatásához szükség van mindenkire, aki szervezett keretek között szeretne tenni az oktatás ügyéért – írják. Ezért azt kérik, hogy a most sorra kerülő területi választásokon a pedagógusok megválasztható küldöttként, és szavazóként is segítsék a kar feladatainak eredményesebb elvégzését. (MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.