Közélet

Végül Nárcisz kutya buktathatja le Orbánék titokzatos birtokát

24.hu
24.hu

2016. 03. 04. 20:39

A 444 úgy tűnik, megtalálta Orbán Viktor titokzatos kutyáját, Nárciszt. Nem ott volt, ahol mindenki kereste. A lap kapott egy fülest, hogy egy Felcsúttól nem messze fekvő majorságban van életvitelszerűen a kutya, ezért lementek megnézni, tényleg ott van-e. A majorság Hatvanpusztán van, egy 13 hektáros, az országúttól úgy 200 méterre fekvő birtokon.

5, gyönyörűen felújított, inkább kastély-, mint majorságjellegű épülettel.

Végül a kapucsengőn szóltak ki nekik.

Sikerült? Megtalálta?

Mondták, hogy nem, de kifejtették, hogy Nárcisz kutyáról beszélnek.

Szabadságra ment.

Mondta, majd hozzátette, hogy a majorságot Mészáros Lőrinc bérli. A kutya pedig jól van és egészséges, de keresse Orbánnál. Nem sokkal ezután kihívtak hozzájuk egy mezőőrt, aki megpróbálta őket elzavarni

Mészáros Lőrinc telke egyébként egy egykori Habsburg-birtok, amiről Mészáros saját maga erősítette meg az Átlátszónak 2012.-ben adott videóinterjújában, hogy ő a bérlője, és hogy attól a CZG Ingatlanforgalmazó Kft.-től bérli, ami Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző ingatlanos cége, írja a 444. A sajtó szerintük ezután kezdett arról írni, hogy a szépen felújított hatalmas műemlékegyüttes valójában Orbán Viktor titkos dácsája.

A lap idéz egy, a Hungarian Spectrum blogon megjelent elemzést, amelyben az alábbi szöveg szerepelt.

Minden jel arra mutat, hogy József főherceg egykori birtokának maradványai az Orbán család kezébe kerültek, és a Ferenczi által a helyszínen gyűjtött információk szerint a munkálatok már meg is kezdődtek. A területet idegenek elől elzárták. Biztonsági emberek őrzik, illetve egy Nárcisz nevű kuvasz. Orbán elismerte, hogy a családnak van egy vad, Nárcisz nevű kutyája, de, mint hozzátette »Felcsúton van«. Szerintem egyszerűen nem akarta elárulni, hogy az állat valójában József főherceg egykori birtokát őrzi, ami a családja birtokában van.

Sőt, találtak egy képet, amelyet az Átlátszó használt fel illusztrációként a birtokról egy korábbi cikkükhöz, és valószínűleg maga Nárcisz kutya szerepel rajta a majorság udvarán.

 

Kommentek

Budapest, 2016. február 19.
Pukli István, a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója nyilatkozik az intézmény elõtt tartott demonstráció idején, 2016. február 19-én. A szolidaritási akciónak nevezett tüntetés résztvevõi azért tiltakoztak, mert a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi vezetõje számos dokumentumot kért be Pukli Istvántól, miután az általa vezetett gimnázium tanárai csatlakoztak a februári pedagógustüntetéshez.
MTI Fotó: Bruzák NoémiLevelet küldött Pukli az állami tévé szerkesztőinek
A szlován miniszterelnök szerint Merkel hívta a menekülteket