Élet-Stílus

3D nyomtatóval készítettek új páncélt a sérült teknősnek

Freddy amikor Brazíliában megsérült egy nagy erdőtűzben, akkor a télélési esélyei nem voltak valami rózsásak. Szegény állat teknője szinte teljesen tönkrement. A teknősök egyik létfontosságú szerve a páncéljuk, ez védi ugyanis a testüket, amely a külső réteg nélkül nagyon puha és védtelen. A tűz után így nézett ki szegény állat, aki a vadonban egészen biztos napokon belül elpusztult volna.

Freddy sérült páncéllal

Ahogy látszik, a teknős páncélja szinte teljesen megsemmisült a tűzben. Egy helyi állatvédő szervezet, a The Animal Avangers úgy döntött nem hagyja a sorsára szegény Freddy-t, aki ma már büszke tulajdonosa a világ első műteknőjének. Freddy az első teknős a világon, akinek a teljes teknőjét pótolni kellett. A páncélt Cicero Moraes dizájner tervezte meg, majd a terveket elküldte Dr Paolo Miamoto fogorvosnak, aki egy 3D nyomtató segítségével elkészítette a pótlékot.

Freddy új páncélja

Freddy, hogy könnyebben megbarátkozzon az új testével, kapott egy kis festést is hátára, az állat pedig láthatóan úgy viseli az új otthonát, mintha mindig is műpáncélba tengette volna a mindennapjait.

Szolid de mégis újszerű dizájnt kapott
Jobb, mint az új!

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik