Élet-Stílus

Segítőkutyája mentette meg a cukorbeteg kisfiú életét

Már az egész család aludt, mikor a hétéves fiú vércukorszintje vészesen zuhanni kezdett.

A fotó, amit Dorrie Nuttall március 4-én töltött a Facebookra első ránézésre épp olyan, mint amilyet bármelyik anya készítene gyermekéről: cuki kisgyerek – pipa. Cuki kutya – pipa. Aztán a pillantásunk a kép aljára téved, ahol egy orvosi eszközt veszünk észre. A képhez mellékelt leírásból kiderül, az eszköz nem más, mint egy vércukorszint-mérő.

Nem minden családban alapfelszerelés, de Nuttalléknál igen: a család legkisebb tagja, a hétéves Luke ugyanis egyes típusú cukorbeteg. Aznap este, mikor a fotó készült egyik pillanatról a másikra vészesen esni kezdett a cukorszintje, és csak segítőkutyájának köszönheti, hogy nem lett komoly baj a dologból. A család többi tagja akkor már mélye aludt, Jedi, a speciálisan képzett labrador azonban felébredt a gyermek testében végbenő változásokra.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

A kutya a szülők hálójába sietett, majd az ágyra ugorva, ráfeküdt Luke édesanyjára. Addig nem tágított, míg az asszony fel nem ébredt. Ekkor a megtanult testmozdulattal jelezte a nőnek, hogy gond van Luke-kal.

„Mondanom se kell, azonnal kipattantak a szemeim. Luke szobájába sietettem, és ellenőriztem a vércukorszintjét. Az eszköz 57-et mutatott, ami igen alacsony, és Jedi viselkedését látva biztos voltam benne, hogy még mindig esik.”

Dorrie azonnal glükóz tablettát adott gyermekének, hogy megemelje a cukorszintjét, és míg várta, hogy a gyógyszer hasson, készített egy fotót kisfiáról és megmentőjéről, Jediről.

„Kétség sem férhet hozzá, hogy Jedi megmentette Luke életét. És még csak nem is először. Sokszor már az orvosi kütyüknél előbb jelzi, hogy gond lesz”

-írta a nő, majd hozzátette, Jedi feladata nem merül ki a szülők riasztásában. Komoly szerepet játszik abban is, hogy Luke ne érezze magát egyedül: ő az állandó társasága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik