Belföld

Háromszor-négyszer vágta földhöz kisfiát a ceglédi gyilkos anya

Továbbra is előzetesben marad az a nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly novemberben megölte másfél éves  kisfiát. Erről csütörtök délután döntött a Budakörnyéki Járásbíróság, “figyelemmel a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a felelősségre vonáshoz fűződő társadalmi igényre, valamint a bűnismétlés veszélyére”.

Az alábbi felvétel még novemberben készült, néhány nappal a tragédia után, amikor elrendelték a legszigorúbb kényszerintézkedést.

Az apa aznap azt nyilatkozta az M1-nek, hogy felesége sosem bántotta a gyerekeket, illetve, hogy szerinte véletlen tragédia történhetett. “Nagyon jó anya, ismerem tíz éve vagyok vele. Valami nagyon felgyülemlett benne talán, de nem tudom, mi történt” – mondta akkor.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Az ügyészség már novemberben részleteket közölt a megrázó bűncselekményről. Arról tájékoztattak, hogy a pár két kisgyermeket nevelt, illetve éppen várták a harmadikat.  A férfi elvesztette a munkáját, alkalmi munkákból éltek, gyakran megélhetési gondokkal küszködtek. A viták, veszekedések és a mindennapok gondjai miatt a nő sokszor ideges volt, nem volt türelme a gyerekekhez. A gyilkosság napján a másfél éves kisfiú sírt, anyja pedig nem tudta megnyugtatni.

“A gyanúsított az egyre hangosabban síró gyermeket több alkalommal felemelte és nagy erővel a földhöz csapta. A sértett a fejét ért sérülések következtében életét vesztette” – fogalmazott ősszel ügyészség.

A bíróság csütörtöki tájékoztatásából újabb információk derültek ki a tragédia körülményeiről. Eszerint a gyerekek sírással és kiabálással kezdte a reggelt. Az anya éppen öltöztetni próbálta a kisfiút, majd

először a díványról a szőnyegre lökte, majd kabátjánál fogva megragadta és három-négy alkalommal nagy erővel a földhöz csapta. A gyerek a fejét verte be. Ezután a nő a fürdőszobába ment magához téríteni a kicsit, de ő már nem reagált. A mentők megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Az asszony egyébként harmadik gyermekét – egy kisfiút – idén februárban szülte meg a tököli rabkórházban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik