Belföld

Halálra verte bátyját az utcán a jánoshalmi fiú

A család születésnapi bulit tartott 2016. szeptember 24-én.A tini 27 éves bátyja ittasan összeverekedett a konyhában a sógorával, akit többször megrugdosott a földön. Emiatt szintén részeg öccse veszekedni kezdett vele. A vita odáig fajult, hogy a kamasz behozott egy botot és megütötte testvérét, aki vérző orral kiment a házból és elindult a városközpont felé.

A tini azonban ugyancsak kiszaladt és egy közeli romos épület fa ablakkeretéből kitört egy egy méter hosszúságú lécet a rajta lévő alumínium kilinccsel. Amikor utolérte testvérét, ezzel ütötte meg a fejét hátulról, nagy erővel. A fiatalember hassal a földre zuhant, elvesztette az eszméletét. Öccse ekkor ismét többször lesújtott rá, méghozzá úgy, hogy két kézzel megragadta a lécet és darabokra törte azt a fején.

A kamasz ezután elmenekült, testvérét a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol azonnal meg kellett műteni. Kómába esett, és végül két és fél hónap múlva meghalt.

A fiatal előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Úgy tudjuk, ez az a család, ahol az apát néhány hete tartóztatták le, miután halálra késelte egyik gyermekét. Az anya idén február elején költözött el otthonról, miután – ahogy a lap fogalmaz – eldurvultak az otthoni állapotok. Rá egy hétre történt az újabb tragédia. Hárman voltak otthon, az apa és két fia. Mindhárman ittak majd összevesztek. A családfő elment sétálni, de azután is folytatódott a vita, hogy hazatért. A férfi azért kezdett veszekedni gyermekeivel, mert szerinte nemcsak ittak, hanem drogoztak is. A 30 éves áldozat kikérte magának a gyanúsítást és átment apja szobájába, ahol dulakodni kezdtek. Lökdösődtek, a másik fiú próbálta szétszedni őket, de nem sikerült, a verekedés az udvaron is folytatódott. Végül a szülő berohant a házba és egy nyeletlen, ócska késsel tért vissza és mellkason szúrta 30 éves gyermekét.
A Zsaru magazin írt arról két hete, hogy a családban gyakoriak voltak a veszekedések, a gyermeke megölésért előzetesben lévő apa rossz viszonyban volt mind az öt fiával. Egyszer ő is megsérült, miután 33 éves gyermeke a vita hevében tavaly márciusban kétszer megszúrta. Az 56 éves családfőnek szerencséje volt, bordái tompították a szúrások erejét. Ebben az ügyben is tart még a nyomozás, a legidősebb testvért életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik