Belföld

Szovjet bomba okozta a négy tűzszerész halálát

Felnőtt korukig gondoskodni fog a honvédség az árván maradt gyermekekről.

Pénteken négy tűzszerész katona meghalt, egy pedig súlyos sérülést szenvedett, amikor a Hortobágyon, a Nádudvar közelében lévő egykori bombavető lőtéren, mentesítés közben felrobbant egy bomba.

Szombaton délután Huszár János vezérőrnagy, a Magyar Honvédség összhaderőnemi főparancsnoka tartott tájékoztatót Székesfehérváron a fejleményekről. Elmondta: a Honvédkórházban jelenleg is ápolják a sérültet, Tóth Péter főtörzsőrmestert, aki stabil állapotban van.

A hősi halált halt tűzszerészek: Juhász Attila főtörzsőrmester, Rózsa Nándor főtörzsőrmester, Balázs Ádám őrmester és Kozár Gábor szakaszvezető.

A tragédiát egy szovjet gyártmányú, OFAB-250 típusú repeszbomba okozta. A robbanószerkezet már hatástalanítva volt, a „maradékok” megsemmisítését végezték – mondta a vezérőrnagy. Közigazgatási eljárás és belső szakmai vizsgálat is zajlik párhuzamosan.

Huszár János elmondta: nem fogják magukra hagyni a hozzátartozókat, gyerekeket, özvegyeket hosszú távon sem. A gyermekekről felnőtt korukig gondoskodnak.

(Fotó: Magyar Honvédség – Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik