Celebeknek készített applikációt a Facebook

A Facebook Mentions nevű iOS-re ma megjelent alkalmazást csak ellenőrzött profilú hírességek használhatják arra, hogy bekapcsolódjanak rajongóik online párbeszédeibe.

A hírességek nyomon követhetik az applikáció segítségével, hogy hol beszélgetnek róluk – ehhez elég egy sima említés vagy köszöntés is – más hírességek, a média vagy akár más mezei felhasználók.

Az alkalmazás jó a celebeknek, mert kontrollálni és valamelyest moderálni tudják a róluk szóló híreket, ugyanakkor jó a Facebooknak is, hiszen a hírességek interakciói sok olvasót vonzanak, és az alkalmazást már használó celebek a tapasztalat szerint kétszer több tartalmat generálnak, mint a megelőző időben (kiválasztott hírességekkel már tavaly augusztus óta tesztelték a szoftvert).

A Facebook szerint egyébként heti egymilliárd interakció történik híres emberek és rajongóik között az oldalon, az ellenőrzött celebekhez 800 millió rajongó kapcsolódik valamilyen interakcióval.

Az alkalmazás egyelőre csak igaz amerikai hús-vér celebek számára elérhető, nem használhatják se vállalatok, se brandek, se a média, de a jövőben ez változhat. Jelenleg már olyan hírességek használják az alkalmazást, mint Whoopi Goldberg, Bill Nye, Arianna Huffington vagy Mariah Carey.

Címkék: celebFacebook