Igazi hős a világ legmagányosabb embere

A sugármérgezést is bevállalta, hogy megmentse szülővárosa állatait.
Kapcsolódó cikkek

Naoto Matsumura egykor rizstermesztéssel foglalkozott a japán Tomioka városában. A néhány éve még tizenötezer lelket számláló településnek azonban immáron ő az egyetlen lakója – a 2011-es fukusimai katasztrófa kapcsán ugyanis mindenkit evakuáltak az atomerőműtől alig tíz kilométerre fekvő városból.

Szüleivel együtt ő maga is elmenekült, azonban nem sokkal később annyira aggódni kezdett az elhagyott állatok miatt, hogy visszatért. S bár a település manapság már (éppen hogy) a veszélyzónán kívül esik, akkoriban a normálisnál 17-szer volt magasabb a sugárzás szintje.

Végigjárta az egész várost, hogy megetessen és megitasson minden állatot, amely még élt és nem tudott elmenekülni, majd befogadta őket. Jelenleg 31 tehén, két macska, egy kutya, egy ló, négy disznó és két strucc gondját viseli. Mióta hősiessége nyilvánosságra került, folyamatosan kap segélyszállítmányokat is.

Az orvosok szerint Japánban nincs senki, akinek súlyosabb lenne a sugárfertőzése, de még így is 30-40 évet jósolnak neki.