Pulykát lop a róka – videó

A ravaszdi valahogy kijátssza a villanypásztort és ellopja a pulykát, amit kifejezetten tőle próbálnak megóvni.
Kapcsolódó cikkek

Rejtett kamerák lesik a parlagi sasok életét a Hortobágyon. Az élő közvetítést figyelve a természetfilmesek szokatlan dologra lettek figyelmesek: a madarak számára kitett pulykatetemekből az éjszaka folyamán több eltűnt. Mikor aktiválták a kamerákon az éjjellátó funkciót, leleplezték a tolvajt: vörös rókák valahogy kicselezik az etetőhely körül kifeszített villanypásztort – áll a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében.


Video streaming by Ustream
A kamerákat a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely telepítette. Jelenleg két kamera ad élő adást a parlagi sasok kedvelt költőterületéről, a Jászságból. Az etető létrehozására azért volt szükség, mert az utóbbi időben megnövekedett a mérgezések száma, ami a téli táplálékínséges időben még nagyobb veszélyt jelent a sasokra. Ezen segít a biztonságos táplálékot kínáló etető.

Az egyik ilyen helyszínen rögzítettek egy érdekes találkozást: róka és sas csemegézik együtt az etetőn, láthatóan nem a legnagyobb összhangban.


Video streaming by Ustream