Tech

Hazánkba is megérkezett az otthon elkészíthető Pepsi

SodaStream
SodaStream

A PepsiCo még 2018-ban vásárolta fel az otthoni szódagépeket gyártó izraeli SodaStreamet, majd a vállalat egy évvel később bejelentette, hogy piacra dobják az első olyan koncentrátumokat, amikkel házilag is készíthetők Pepsi, Pepsi Max, Miranda, Mirinda Diet, 7 Up, illetve 7 Up Free ízesítésű szénsavas üdítők. A termékek Svédországban és Norvégiában debütáltak, majd megjelentek Német- és Franciaországban, 2021 nyarától pedig más országokhoz hasonlóan már hazánkban is beszerezhetők lesznek az említett üdítőmárkák házilag elkészíthető változatai. A 440 milliliteres kiszerelésű koncentrátumokból akár 9 liter üdítő is készíthető a SodaStream gépekkel.

A SodaStream hazánkban is egyre népszerűbb márka, ami több kategóriában kínál olyan gépeket, amikkel otthon lehet roppant egyszerűen tiszta csapvízből szódát, szörpöt, üdítőt vagy akár energiaitalt készíteni. A gépek működése nem atomfizika: a szénsavat visszaváltható patronok segítségével lehet a vízzel töltött speciális (műanyag vagy üveg) palackba juttatni, ráadásul az is szabályozható, hogy mennyi buborák kerüljön a folyadékba. A gépek mellé már korábban is lehetett választani különböző koncentrátumokat, amikkel mindenféle szénsavas italok elkészítésére volt lehetőség, és ez a kínált egészült most ki a Pepsi által forgalmazott üdítőkkel.

A SodaStream gépek elterjedésében komoly szerepe játszik, hogy használatukkal jelentősen csökkenthető a környezeti terhelés, hiszen az otthoni szódakészítéssel kiváltható többek között a szénsavas ásványvíz vásárlása, és bár az elhasználódás miatt a géphez járó műanyag palackokat is cserélni kell legalább három év után, de a gyártó szerint ezen idő alatt

egyetlen háztartás 2500 PET palacktól óvja meg a környezetet.

Nem a SodaStream és a Pepsi összebútorozása ugyanakkor az első alkalom, hogy egy híres üdítőmárka termékei otthon is elkészíthetővé váltak. A Coca-Cola és a Keruig 2015-ben már megpróbálkoztak hasonlóval: a Keruig Kold gépekkel lehetett a népszerű üdítőt otthon is elkészíteni, de a kifejezetten drága eszköz és a koncentrátumok iránt olyan alacsony volt a kereslet, hogy egy év után eltűntek a piacról a kapcsolódó termékek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik