Tech

Külön csevegőapp jöhet az Instagramhoz

Aki elegyedett már beszélgetésbe idegenekkel az Instagramon, pontosan tudja mennyire nem hatékony a képmegosztó privát üzenetküldési funkciója, és nem mindenki szeretné felvenni a másik felet a Messengeren. Mint kiderült, a cég egy különálló, Direct nevű alkalmazásba költöztetné át a csevegést, amit Chile, Izrael, Olaszország, Portugália, Törökország és Uruguay területén már tesztelnek is egy szűk felhasználói körben.

Miután a felhasználó telepíti mobiljára az alkalmazást, az Instagram appon belül eltűnnek a bejövő üzenetei, azokat csak a Directen belül érheti el. A Snapchathez hasonlóan a főképernyőn egy kamerát ajánl fel, amivel szelfiket, videókat lehet közvetlenül készíteni és elküldeni a címzetteknek. Az Instagram persze exkluzív filterekkel tenné vonzóbbá a szolgáltatást, ami annyiban különbözik a Messengertől, hogy a Snapchathez hasonlóan inkább kamerafókuszú. A TechCrunch információi szerint az app jövőre fog elindulni, miután a cég már kigyomlálta a bugok nagy részét, és feldolgozzák a korai felhasználók visszajelzéseit.

A Direct (privát üzenetküldés) az Instagramon belül nőtte ki magát az elmúlt négy évben. Akkor tudjuk feszegethetni a határokat, ha a Direct egy kameraközpontú, különálló alkalmazássá válik.”

– írta a cég.

Ha a lépés ismerősnek tűnik, nem véletlen: a Facebook 2014-ben indította el a közösségi oldalból kinövő Messengert különálló platformként, ugyanezt a logikát követik az Instagram esetében is. Az sem elhanyagolandó tényező, hogy a Facebook ezzel újabb fronton támad a Snapchat ellen, eddig is rengeteg fejlesztést másoltak le a konkurensről, és mint a számok mutatják, a 24 óra után eltűnő Instagram-posztok bevezetése után a Snapchaten alaposan megcsappant az ugyanilyen formátumú posztok mennyisége.

Ha a Direct elindul, és a felhasználók privát módon kommunikálhatnak, az hasonló hatással bírhat a Snapchat üzenőjére is, valószínűleg ebbe a stratégiába illeszkedik a lépés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik