Lemértük: megvan a világ leghosszabb honlapja

Nem kíméltük magunkat: vért, verítéket és nem kevés unalmat áldoztunk be.
Kapcsolódó cikkek

Mióta internet az internet, az emberiséget két dolog kínozza legbelül: egyrészről a tudásvágy kielégítése és a cuki macskás videók nézegetése közötti lelki küzdelem; másrészről annak a kérdésnek a megválaszolatlansága, hogy melyik lehet a világ leghosszabb weblapja. (Hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy nincs is ennél fontosabb.)

S bár a kérdés elemi, a megoldáshoz nem lehet egy egyszerű kereséssel eljutni. (Kivéve, ha valaki épp ezt a cikket találta meg egy kereső segítségével.) Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy egy weblap nem mérhető méterben, hiszen az egyes elemek mérete felbontásról felbontásra változik.

Éppen ezért az egyetlen logikus megoldást választottuk: a címért versenyző oldalak hosszát időben mértük le. Fogtunk egy teljesen átlagos, 1280×1024 felbontású képernyőt, egy stopperórát, nem kevés kávét és kitartást, illetve egy roppant strapabíró billentyűzetet, amelynek “page down” gombjával jutottunk el az oldalak tetejétől az aljáig. Például a Hír24 főoldala így 0,7 másodperc alatt letudható.

De lássuk a helyezetteket.

Bronzérmes


Bár a worldslongestwebsite.com már a nevében is azzal dicsekszik, hogy a világ leghosszabbja, nem kellett, csak 1 perc és 54 másodperc, hogy eljussunk az elejétől a végéig. Már-már kiábrándító.

 

Ezüstérmes


Sokkal szebben teljesített a worlds-highest-website.com, vagyis a világ legmagasabb honlapja, amelynél 11 perc 29 másodperc kellett, hogy megtegyük a (készítők szerint) 18 939 méteres távolságot.

 

Aranyérmes


A deepskyfrontier.com címében nem kérkedik, pedig széltében és hosszában is óriási: dicsőséges 23 perc 23 másodpercen keresztül kellett nyomjuk a page down gombot és valószínűleg széltiben is legalább ekkora, bár azt már nem volt erőnk kipróbálni.